Waar kunt u uw geld in investeren?

Tegenwoordig hoor je bijna iedereen op feestjes en meetings praten over geldzaken. Van de lage spaarrentes op de bank, tot de hoge salarissen van diezelfde bankdirecteuren. Ondanks dat veel mensen beweren verstand van het grote geld te hebben, is het helaas erg slecht gesteld met de kennis van de gemiddelde Nederlander.
Voor mensen die geïnteresseerd zijn om de standen van de voor ons meest belangrijke beursindices te volgen, hebben we daarom een aantal overzichtelijke sites gemaakt. Hier kunt u dagelijks kosteloos en real time de indexen volgen van de volgende effectenbeurzen: De AEX Index, De DowJones Index en de Nikkei Index.
Niet alleen kunt u tijdens de handelsuren van de betreffende beurzen zo de stand van de index live volgen, u kunt ook gebruik maken van de historische koers grafieken van de beurs indices. Zo kunt u de grafieken van 1 maand, 1 jaar, 5 jaar en maar liefst 30 jaar terug bekijken van de AEX, de DowJones en de Nikkei.

 

Ook hebben we een stuk achtergrond informatie verzameld over elk van deze effectenbeurzen, zoals het aantal fondsen wat in de hoofdindex genoteerd is, hoe lang geleden de index is opgericht en de belangrijkste historische gebeurtenissen. Zo hoeft u nooit meer met uw mond vol tanden te staan als anderen u proberen te imponeren met hun ‘kennis’.

 

Op zeer lange termijn blijkt een belegging in aandelen het altijd beter te doen dan het spaarboekje of een belegging in obligaties, commodity’s of edelmetalen. Op een kortere termijn kunnen de koersen van de aandelen echter enorm fluctueren en dus ook in uw nadeel werken. Vele westerse beurzen staan namelijk nog altijd onder het niveau van het jaar 2000. Al bijna 15 jaar in de min staan is niet geschikt voor de goede nachtrust van elke belegger.
Mensen die willen beleggen op de beurs, dienen derhalve een lange beleggingshorizon te hebben en van te voren zeer goed hun huiswerk te doen om niet voor vervelende verrassingen komen te staan. U zult niet de eerste belegger zijn die het familiekapitaal ziet verschrompelen door een onverantwoorde gok op de effectenbeurs.

Wij kunnen u helaas geen advies geven of en wanneer het een goede tijd is om daadwerkelijk uw geld te investeren in aandelen, doch enkel de algemene raad geven om nooit met geleend geld te beleggen en uw vermogen altijd te spreiden over diverse categorieën.

 

Zorg ook dat u nooit ingaat op alle aanbiedingen met fantastische ‘gegarandeerde rendementen’. Investeringsproposities die geplugd worden bij programma’s als Harry Mens’ Business class en life style beurzen als de Masters Of LXRY (De oude Miljonair Fair), blijken regelmatig opzetjes van sluwe oplichters te zijn.

 

Blijf dus altijd op uw hoede als u uw geld wilt investeren en let ook zeker op met het uitlenen aan ‘vrienden’ of familie. Zodra er terug betaald moet worden, is het meestal gedaan met de ‘vriendschap’ en zijn de centen ook verdwenen. Mensen die goed met geld om kunnen gaan, hoeven namelijk zelf niet te bedelen bij anderen om centen. Als de bank ze al geen geld wil lenen, zal daar vast wel een goede reden voor zijn!

Dit bericht is geplaatst in Financien. Bookmark de permalink.