Voordelen van een pelletkachel t.o.v. de centrale verwarming

Veel mensen gebruiken nog steeds de standaard C.V. oftewel centrale verwarming. Hierbij wordt het huis verwarmd door middel van aardgas. Maar aardgas is niet milieuvriendelijk en stoot CO2 gassen uit wat niet alleen uw huiskamer, maar ook de planeet doet opwarmen. Daarom is er nu een alternatief voor de CV ketel, namelijk de pelletkachel.

Een pelletkachel heeft, zoals hierboven al vermeld, minder CO2 uitstoot ten opzichte van een CV ketel. Doordat een pelletkachel gebruik maakt van houtpellets uit zagerijen is de uitstoot zo’n tien keer minder. Hiernaast zijn pellets eigenlijk niet meer dan afvalhout en dit betekent dat er altijd voldoende voorraad van is. Gekeken naar aardgas is dit anders, omdat dit een fossiele brandstof is en vele malen langzamer opnieuw geproduceerd wordt.

Een tweede voordeel is de besparing op uw energierekening. Afhankelijk van uw woning en isolatie kunt u tot wel 70% aan energie besparen! Meestal is ligt dit toch net iets lager (50%), maar is het nog steeds een besparing die de aankoop van een pelletkachel kan verantwoorden.

Ten slotte is een pelletkachel zeer eenvoudig te installeren en brengt het een gezellige sfeer in huis. U heeft geen gemetselde schoorsteen nodig, omdat de kachel de lucht afvoert via dunwandige stalen buizen van 80mm in de diameter. Buiten is een pijp van zo’n 2 meter in hoogte voldoende om uw kachel perfect te laten functioneren.

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken, Overig. Bookmark de permalink.