Voedingswaarde van voeding wordt steeds belangrijker

Consumenten zijn zich de afgelopen jaren steeds meer bewust geworden van het belang van het vaststellen van de voedingswaarde van voedingsmiddelen die zij tot zich nemen. Aan de hand van de hoeveelheid voedingsstoffen bepalen consumenten of zij een bepaald product beter wel of niet kunnen consumeren. Producenten van voedingsmiddelen doen er daarom verstandig aan om de precieze voedingswaarde van hun producten te laten onderzoeken door een betrouwbaar onderzoeksbureau als Mérieux NutriSciences. Nadat Mérieux NutriSciences de voedingswaarde heeft bepaald, kan een producent op het etiket van hun producten de exacte voedingswaarde communiceren naar de consument. Op deze manier is de consument in staat om een weloverwogen keuze te maken bij de aankoop van voedingsmiddelen.

Openheid over het voedingsniveau
Door de openheid en transparantie over hun voedingsmiddelen zorgen producenten ervoor dat de consument meer zicht krijgt op de inhoud van producten. De overheid geeft een duidelijk signaal af door ieder jaar de regels betreffende de vermelding van de voedingswaarde te verscherpen. Het idee hierachter is dat consumenten bewust gezonde keuzes moeten kunnen maken wat betreft hun voeding. Openheid over de inhoud van voedingsmiddelen is hiervoor essentieel.

Voedingswaardetabel voor een verantwoord voedingspatroon
Met extra informatie over de inhoud van voedingsmiddelen, kunnen consumenten een verantwoord voedingspatroon aanhouden. In een voedingswaardetabel geeft de producent de hoeveelheid energie, verzadigd vet, vet, suikers, koolhydraten, eiwitten en zout van een product op het etiket aan. De hoeveelheid wordt per 100 gram weergegeven, zodat consumenten een bewuste keuze kunnen maken voor een gezond voedingpatroon.

Professioneel en integer onderzoeksbureau
Bij het onderzoeksbureau Mérieux NutriSciences, dat onder andere werkzaam is in de voedingsmiddelenindustrie, wordt heel secuur de voedingswaarde van allerlei soorten producten bepaald. Naast de voedingswaarde onderzoekt Mérieux NutriSciences ook vaak de houdbaarheid en veiligheid van het product. Zo krijgt de consument steeds meer grip op zijn eigen gezondheid en kan een gezonde levensstijl worden aangehouden.

Dit bericht is geplaatst in Gezondheid en Voeding, Wetenschap met de tags , , , , . Bookmark de permalink.