Verzorg je gebit

Het is erg belangrijk om je tanden goed te onderhouden. Als je een goed gebit hebt zorgt het in de eerste instantie voor minder kosten en gerommel in je mond bij de tandarts. Hiernaast is een goed gebit erg belangrijk hoe jij als persoon overkomt. Iemand zonder tanden komt of een heleboel rotten tanden komt toch minder hygiënisch over. Niemand is perfect en zo ook een gebit niet. Het is eigenlijk altijd wel zo dat je iets aan je gebit hebt, de vraag is in welke maat. Bij sommige kwaaltjes is het lastig om een extractie kies te doen.

Een gebit dat slecht verzorgt wordt heeft een grotere kans op gaatjes, maar ook meer kans op andere kwalen. Een gezond gebit dat goed onderhouden wordt, vooral op jonge leeftijd, groeit beter. Hierdoor hoef je niet op latere leeftijd nog naar de orthodontie volwassene.

Mocht het nou zo zijn dat je écht iets hebt waar je last van hebt dan heeft het vaak te maken met iets waar je niet aan kan doen. Een kwaal die al vast stond bij je geboorte of iets dat je van je ouders hebt mee gekregen. In zo’n geval moet je ook altijd doen aan de afwijking. Stel nou dat je last hebt van iets met je kies moet je het laten trekken. In de meeste gevallen kan je dan gewoon een nep tand ter vervangingen erin kan laten zetten. Dit is helaas niet mogelijk, maar mocht het bij jouw wel kunnen, doe het dan vooral. Je kies laten trekken is nooit een fijne ervaring. Naast dat het pijnlijk is zorgt het er ook nog eens voor dat je een gat in je mond hebt. Dit kan ten koste gaan van jouw zelfbeeld en hierdoor onzekerheden met zich mee nemen. Doe er dus alles aan om dit mooi af te werken zodat jij je zekerder voelt in het leven.

Dit bericht is geplaatst in Gezondheid en Voeding. Bookmark de permalink.