Test: Honda Jazz

Het zeker niet goedkoopste hybride die er op de markt te krijgen is maar in onze ogen nog niet goedkoop genoeg. De Honda Jazz hybride is een auto die zuinig en schoon is. Een kleine auto maar van binnen erg ruim. Met een vanaf prijs van ongeveer €15.000 is de auto niet extreem duur. Maar welke doelgroep gaat er nou rijden in een kleine zuinige en schone auto.

Opvallende genoeg kregen we van Honda te horen dat de meeste mensen die de Honda hybride aanschaffen mannen zijn tussen de 40 en 70 jaar waarvan de kinderen niet meer thuis wonen. Na uitvoerig testen is er eigenlijk niks mis met de Honda Hybrid. Behalve dat de auto eigenlijk wel duur is voor wat de auto te bieden heeft.

Een hybride auto wordt opgeladen door het remmen van de auto. Ben je van plan om veel kilometers te maken op de snelweg dan is de winst die maakt verwaarloosbaar. Vooral meters maken in de stad dus. Uiteindelijk wordt het erg moeilijk om de hogere prijs terug te verdienen met de besparingen die je doet tijdens het rijden. Een korte rekensom door het wel bekende Top Gear verteld ons dat men ruim 140.000 km moet rijden in de stad om je winst te behalen. En dat rijdt niemand in een stad.

Dit bericht is geplaatst in Overig. Bookmark de permalink.