Soorten toegangscontrolesystemen

Er zijn bedrijven die een toegangscontrolesysteem hebben. Je kunt met een toegangscontrolesysteem de toegang van je pand beheren. De oude sloten uit het verleden hebben min of meer plaats gemaakt voor elektronische beveiliging. Er zijn verschillende soorten modellen van toegangscontrolesystemen te verkrijgen. De meest voorkomende toegangssystemen zijn de standalone systeem en het netwerksysteem.

Standalone toegangssysteem & Netwerksysteem

Dit stand alone systeem kan gemonteerd worden aan deuren in een gebouw. Je kunt bij dit systeem zelf bepalen welke groep mensen toegang hebben tot een bepaalde ruimte van een gebouw. Net als de standalone systeem kun je met het netwerksysteem instellen welke groep mensen toegang hebben tot een bepaalde ruimte. Daarnaast kun je ook instellen dat een bepaalde ruimte alleen toegankelijk is op een bepaald tijdstip. Alle evenementen die plaats hebben gevonden kunnen terug gezien worden door een verslag uit te draaien. Het is systeem is gebruiksvriendelijk gemaakt zodat iedereen het zonder problemen kan gebruiken.

Voorbeeld van een toegangscontrolesysteem

Er zijn talloze systemen. Als je serieus zou gaan zoeken naar alle systemen die er wereldwijd zijn, kom je al snel uit op vele tientallen systemen. Een voorbeeld van een toegangscontrolesysteem is die van ATPS. Met dit systeem kun je voorkomen dat niet bevoegde personen je gebouw of bedrijfsterrein zullen betreden. Als het gaat om de AEO certificering worden steeds vaker systemen van ATPS ingezet. Wat een trend is, is dat bedrijven steeds vaker voor toegangscontrole kiezen met tijdsregistratie. Op deze manier kun je zelf bepalen wanneer iemand, waar iemand en wie beschikking krijgt tot een bepaalde ruimte. De aangeschafte hardware kan aansturing verzorgen als het gaat om deuren, hekwerken, slagbomen en tourniquets.

Dit bericht is geplaatst in Mobiel en Telecom. Bookmark de permalink.