Sloopauto laten opkopen?

Een sloopauto is een auto welke niet meer kan worden gebruikt. Een handige jongen kan er misschien nog wat mee, maar in veel gevallen is het einde verhaal. Waarom? De kosten worden gewoonweg te hoog. Je kunt wel proberen om diverse reparaties uit te voeren, maar dat is economisch gezien niet verantwoord. Zo ontstaat dan de situatie dat je een auto met een dagwaarde van 1000 euro laat repareren voor pakweg honderden euro’s (vaak telkens weer). Je hebt niet de garantie dat je auto over een aantal maanden nog steeds de weg op kan, zonder dat deze weer opnieuw mankementen heeft. Economisch is het dus onverantwoord. Dus spreek je dan over een ‘sloopauto’.

Sloopauto verkopen

Niet alleen sloopauto’s worden veel verkocht. Ook schadeauto’s doen het goed en schadeauto inkoop is voor veel sloperijen eveneens een bloeiende bedrijfstak. De meeste autosloperijen kopen sloopauto’s op. Ze wachten dus niet alleen op particulieren die hun sloopauto komen aanbieden. Dan kan het zijn dat je lang moet wachten als sloperij zijnde. Je moet actief handel drijven en actief achter je klanten aangaan. Autosloperijen schrijven bedrijven aan met de vraag of zij op vaste basis hun sloopauto’s willen verkopen aan de sloperij.

Mooi bedrag voor je sloopauto

Als ze dat willen hebben ze een goede klant weten te werven en kunnen ze er van uitgaan dat ze een bepaald vast inkomen hebben. Het internet biedt ook een uitkomst voor veel sloopbedrijven. Er zijn veel “marktplaats-achtige” websites waar zij sloopauto’s kunnen opkopen. Een sloopauto verkopen is op deze sites een fluitje van een cent. Deze sloopauto’s kunnen van particulieren zijn, maar er zijn ook veel bedrijven die hun sloopauto’s op het internet aanbieden. Zo kun je gemakkelijk er achter komen welke aanbieder het meeste geld voor je sloopauto wil betalen.

Soms vraagt men zich af of hun sloopauto nog wel iets oplevert, zeker wanneer deze niet meer functioneert en de APK keuring is verlopen bijvoorbeeld. Juist in dergelijke situaties schakel je een autosloperij in, zij zullen altijd nog geld bieden, al is het maar vanwege de restwaarde van oud ijzer!

 

Dit bericht is geplaatst in Overig. Bookmark de permalink.