Schuifpoort maken? ROMASS geeft 3 tips

Dat zal je natuurlijk altijd zien, je schuifpoort gaat precies kapot op een tijdstip dat het enorm slecht uitkomt. Uiteraard wil je dat zo snel en goedkoop mogelijk opgelost hebben. Sommige storingen of problemen kun je prima zelf verhelpen, maar voor een aantal defecten heb je wellicht hulp nodig van een professional.Dat hoeft niet erg te zijn, maar je wilt het wel zo spoedig mogelijk verholpen hebben, tegen zo laag mogelijke kosten. Volg deze 3 eenvoudige stappen en je schuifpoort werkt in no time, tegen geringe kosten.

Check wat je zelf kunt verhelpen

Voordat je een technieker inschakelt, is het verstandig eerst een aantal zaken zelf te checken.

 • Zijn alle onderdelen nog aanwezig en intact? Kijk of alles vast zit, compleet is en intact. Wellicht is er een snoer of een schroef los en kun je die eenvoudig vast maken.
 • Werken de batterijen van de afstandsbediening nog? Vervang ze indien ze leeg zijn. Dat lijkt misschien voor de hand liggend, maar het zou zonde zijn om een tecnieker in te schakelen voor alleen het vervangen van batterijen.
 • Staat er stroom op het hek? Check voor de zekerheid even de stoppenkast en aardlekschakelaar. Vervang de kapotte stoppen (in geval van een wat oudere stoppenkast) of zet de schakelaars terug in de juiste positie. Ook hier geldt, het lijkt vanzelfsprekend, maar het zou jammer zijn om een technieker te betalen om het voor je te doen!

Zoek een betrouwbaar herstelfirma

Als je alle bovenstaande zaken hebt gecontroleerd en je toegangspoort functioneert nog steeds niet, dan is er weinig meer dat je zelf kunt doen. Het wordt tijd om een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen. Kijk op de websites van verschillende bedrijven, daar kun je veel informatie vinden. Let daarbij op de volgende zaken.

 • Is het bedrijf goed (telefonisch) bereikbaar? Controleer van tevoren of het bedrijf goed bereikbaar is en hoe snel je een afspraak kunt maken. Die storing is vervelend en je wilt zo spoedig mogelijk geholpen worden.
 • Heeft het bedrijf voldoende ervaring? Probeer te achterhalen of het bedrijf werkt met ervaren techniekers. Zij hebben immers veel defecte schuif- en draaihekken gezien en hersteld. Zij zullen je dan ook snel verder kunnen helpen.
 • Kan het bedrijf het merk van jouw toegangspoort herstellen? Check of het merk van jouw hek gerepareerd kan worden door het reparatiebedrijf. Niet elk bedrijf heeft namelijk onderdelen en/of kennis over alle merken draai- en schuifpoorten.
 • Is het een klantvriendelijk bedrijf? Ga na of het bedrijf klantvriendelijkheid hoog in het vaandel heeft staan. Dit kun je bijvoorbeeld zien aan zaken als No Cure No Pay en het aanwezig zijn van een klachtenprocedure op de website.

Zorg voor een goede voorbereiding

Zoals met zoveel zaken, is een goede voorbereiding belangrijk. Wanneer je een afspraak gaat inplannen, zijn er een aantal aandachtspunten waarmee je tijd (en kosten) kunt besparen.

 • Is er iemand aanwezig om de technieker binnen te laten? Regel dat er iemand is op het afgesproken tijdstip om de technieker binnen te laten en bij de herstelling aanwezig te zijn. Het zou tenslotte jammer zijn, wanneer de technieker┬á voor niets bij je aan de poort staat.
 • Heb je doorgegeven wat het probleem is? Geef aan wat het probleem precies is en wat je zelf al hebt gedaan om het op te lossen. De technieker kan zo al een beeld vormen en er voor zorgen dat eventueel benodigde onderdelen zeker aanwezig zullen zijn in de servicebus.
 • Zijn alle afstandsbedieningen aanwezig? Leg alle afstandsbedieningen klaar. Het kan namelijk voorkomen, dat de handzenders opnieuw geprogrammeerd moeten worden. Wanneer je ze van tevoren klaar legt, hoeft de poortentechnieker niet te wachten tijdens de afspraak.
 • Is het hek vrij toegankelijk? Zorg ervoor dat technieker goed bij alle onderdelen van het kapotte hek kan. Bijvoorbeeld door losse spullen aan de kant te zetten, zodat er voldoende ruimte is voor de herstelling.

Bij het navolgen van deze 3 tips is jouw defecte hek snel (en tegen lage kosten) weer gemaakt. Tot slot, nu we toch bezig zijn, een laatste tip:Regelmatig onderhoud zorgt voor minder storingen en een veilig werkend toegangshek.

Neem voor meer informatie een kijkje op deze website.

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken, Overig. Bookmark de permalink.