Scheiding met hulp van een mediator

Een huwelijk is voor altijd. Althans, dat is de bedoeling. En gelukkig gaat die vlieger op voor de meeste stellen. Want een scheiding is verre van leuk. Voor een deel van ons echter, valt het doek vroegtijdig. Dan breken er roerige tijden aan. Er moet veel geregeld worden en werkelijk alles moet verdeeld worden. Een lastige opgave wanneer je samen jarenlang het leven hebt gedeeld en opgebouwd. Nog steeds zijn veel mensen in gemeenschap van goederen getrouwd dus dan komt het echt aan op onderhandelen, gunnen en opeisen. Hoe jullie situatie ook is; jullie zijn erbij gebaat om alles in overleg op te lossen. De andere optie is namelijk een zeer onaantrekkelijke. Een vechtscheiding wil niemand.

Regel de scheiding daarom samen

Praten dus, hoe moeilijk dat ook is. Het kan enorm helpen om daar een mediator bij in te schakelen. Een mediator die ook een echtscheiding kan begeleiden is wel zo handig. In sommige gevallen komt het na een aantal gesprekken met een mediator toch niet tot een scheiding. Maar wanneer dat wel het geval is kan de mediator er voor zorgen dat alle juiste stappen doorlopen worden. Een mediator is geen partij en ziet toe op een zorgvuldige, efficiënte en eerlijke scheidingsprocedure. Een mediator heeft in tegenstelling tot een advocaat ook oog voor de zachte kant van de scheiding. Hoewel hij of zij zich niet zal laten leiden door jullie emoties is er wel degelijk ruimte voor.

Een mediator inschakelen loont

Een echtscheiding regel je altijd met een advocaat of mediator. Het is niet mogelijk onderling de scheiding te regelen om kosten te besparen bijvoorbeeld. Maar een mediator is vele malen voordeliger voor jullie budget dan ieder een advocaat in te schakelen. Blijf dus waar mogelijk in gesprek met elkaar. Het levert jullie uiteindelijk meer op en het kost minder tijd, geld en emotie. Succes!

scheiding

Dit bericht is geplaatst in Relatie en Familie. Bookmark de permalink.