Safety4 is nu actief in het reinigen van apparatuur voor adembescherming

Adembescherming wordt veel gebruikt in industriële organisaties. Vaak is dit verplicht volgens de veiligheidsvoorschriften maar er zijn ook bedrijven die de bescherming uit voorzorg gebruiken. De beschermers moeten regelmatig gereinigd worden zodat bacteriën zich niet kunnen ophopen. Zo kan adembescherming hergebruikt worden en hoeft deze niet steeds vervangen te worden. Safety 4 heeft een speciaal werkstation voor ontworpen die niet alleen grondig maar ook snel reinigt.

Adembescherming dient op de juiste wijze gereinigd te worden
Er zijn verschillende soorten adembescherming. Het gaat dan niet alleen om een kap voor de mond maar kan ook over technische apparatuur gaan die verontreinigde lucht filtert zodat er geen problemen kunnen ontstaan. Belangrijk bij het reinigen is de nauwkeurigheid waarmee dit gebeurd. Er dienen geen bacteriën achter te blijven in de adembescherming. Ook vinden bedrijven het belangrijk dat dit snel gebeurt. Safety 4 zorgt door de inzet van een werkstation dat speciaal ontwikkeld is voor de reiniging van adembescherming op een doeltreffende en snelle manier. Dit is een nieuwe technologie die zij hebben uitgevonden. De gereinigde adembescherming wordt volledig geseald teruggestuurd.

Keuren en repareren
Naast het reinigen van adembescherming is het ook vereist dat deze volgens de laatste normen gekeurd wordt. Maskers, kappen, helmen, slangen en andere adembeschermers moeten aan de Europese regelgeving voldoen. Bij de keuring kan naar voren komen dat producten gerepareerd dienen te worden of dat de reiniging nauwkeuriger behoord.

Dit bericht is geplaatst in Gezondheid en Voeding, Overig met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.