Restauratie kroonluchters

 

Restauratie en ambacht

 

Kroonluchters zijn erg bijzondere lampen die zorgvuldig gemaakt zijn. Daarom verdienen zij het ook dat ze eruit zien als een prachtige kroonluchter maar hoe gaat het restauratiewerk van kroonluchters in zijn werk? Ten eerste worden de kroonluchters technische onderzocht en wordt er gekeken of de elektrische bedrading en de fittingen in orde zijn. Wanneer dit niet zo is worden deze vervangen. Voordat er aan het restauratiewerk van de kroonluchter wordt begonnen, worden er meerdere foto’s van de kroonluchters genomen om vast te leggen waar bijvoorbeeld oorspronkelijk de pegels hebben gehangen. Daarna wordt de kroonluchter volledig gedemonteerd waarbij de oude draadjes waaraan pegels hangen worden doorgeknipt, de pegels apart worden gelegd en daarna worden schoongemaakt. Ook de siervazen, pinakels en andere glaselementen worden apart van het frame losgemaakt en schoongemaakt. Het frame wordt zo schoongemaakt dat de oude patina behouden blijft. Na dat dit allemaal schoon gemaakt is, worden de pegels voorzien van een nieuwe gebruineerde messing draad en worden vervolgens opnieuw aan het frame van de kroonluchter bevestigd. Hetzelfde geldt voor de siervazen en de pinakels die op de oorspronkelijk plaats worden teruggezet.

 

Daarnaast wordt er ook gekeken naar de armen van de kroonluchter want deze kunnen na jaren gebruik scheef hangen of kunnen zelfs vervormd zijn dus ook alle vervormde of beschadigd onderdelen worden zo goed mogelijk gecorrigeerd en hersteld.

Zijn uw kroonluchters ook toe aan restauratie?

 

Heeft u ook kroonluchters die een restauratie kunnen gebruiken. Een restauratie zorgt voor een verbluffend resultaat. Na onze restauratie zult u weer kunnen genieten van uw lamp en kan  het weer het lichtpunt van uw kamer worden!

 

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken, Overig. Bookmark de permalink.