Piano leren spelen

Als kind hadden wij altijd een piano in de huiskamer staan, waar eigenlijk alleen mijn vader wat leuks op kon spelen. Vol bewondering stond ik dan toe te kijken naar hoe hij, zelfs met twee handen, de verschillende toetsen op de juiste manier wist te bespelen, zodat er een herkenbaar deuntje tevoorschijn kwam.

Een keer per jaar, op Sinterklaasavond, passeerden alle bekende liedjes van 5 december de revue. Ook al was hij geen pro, met een paar basis piano akkoorden klonk het voor ons al heel herkenbaar en zongen we uit volle borst mee om op deze manier de goedheiligman naar ons huis toe te lokken met een zak vol cadeautjes.

Uiteraard was de interesse hierdoor al op jonge leeftijd gewekt en wilde ik graag zelf ook piano leren spelen. Vroeger had ik dat thuis wel eens geprobeerd, maar zonder les wilde het niet echt vlotten. Toen ik op mezelf ging wonen, kreeg ik via een collega van mij een leuke deal aangeboden. Zij wilden van hun piano af en in ruil daarvoor waren twee flessen drank voldoende om de deal rond te maken. Dat liet ik me geen twee keer zeggen en heb toen eindelijk een online cursus gevonden op internet, waar ik echt iets mee kon. Ideaal, gezien het je veel geld uitspaart en je niet de deur uit hoeft voor de lessen. Piano leren spelen kan ik dan ook iedereen aanraden op deze makkelijke manier en alles uiteraard in je eigen tempo.

Dit bericht is geplaatst in Entertainment en Muziek, Opleiding en Educatie. Bookmark de permalink.