Outplacement, wat is het en welke voordelen heeft het?

De term outplacement is een term die in de jaren ’70 in de Verenigde Staten is ontwikkeld en inmiddels ook steeds meer gebruikt wordt in Nederland. Een outplacement traject kan gestart worden wanneer werkgever en werknemer niet meer verder willen of kunnen met elkaar. De oorzaken hiervan zijn per situatie verschillend. Hierbij kun je denken aan een arbeidsconflict, bezuinigingen of een collectief ontslag.

Wat is outplacement nu precies?

Een erkend outplacementbureau wordt vaak ingeschakeld wanneer de werkgever de werknemer een helpende hand wil bieden bij het vinden van een geschikte nieuwe baan. Een outplacementbureau gaat de werknemer begeleiden in het vinden naar een nieuwe werkgever. Voor veel mensen is dit een waardevolle oplossing om zo niet in een neerwaartse spiraal te komen van afwijzingen tijdens het solliciteren. Een outplacementbureau is er dus voor het adviseren, begeleiden en opvangen van de werknemer.

De voordelen van outplacement

Wanneer je in een outplacement traject terecht komt heb je veel contact met je persoonlijke loopbaancoach. Hij of zij is jouw aanspreekpunt van het begin tot het einde. De voordelen van outplacement zijn:

– Meer zekerheid op een nieuwe baan
– Persoonlijke en professionele begeleiding
– Sollicitatievaardigheden verbeteren
– Benadrukken van sterke en zwakke punten (jezelf leren kennen)
– Talenten en kwaliteiten in jezelf naar boven halen

Ook voor de werkgever zijn er voordelen om een outplacement traject te starten.

– Werknemer heeft gevoel van begrip van werkgever
– Positief voor imago van het bedrijf
– Juridische ontslagprocedure kan voorkomen worden

Zoals je leest is het voor beide partijen voordelig om outplacement aan te bieden. Dit is dan ook de reden dat het steeds meer in Nederland gebruikt wordt.

Goed outplacementbureau vinden

Het aanbod van outplacementbureaus zijn groot in Nederland. Het is dus altijd verstandig om enkele outplacementbureaus met elkaar te vergelijken. Dit kunt u makkelijk en snel doen via de website www.loopbaanhulp.nl. Ook voor advies en vragen kunt u hier terecht!

Dit bericht is geplaatst in Carriere en Werk met de tags , , . Bookmark de permalink.