Onderverdeling binnen de zwangerschapskalender

Een zwangerschapskalender kan zijn onderverdeeld in weken, maanden en trimesters. Vaak wordt een algemene omschrijving gegeven van wat er in een trimester plaatsvindt binnen de ontwikkeling van je zwangerschap en dus van je kindje. De eerste drie maanden vormen het eerste trimester en lopen van 2 weken zwanger tot 13 weken zwanger zijn. In dit trimester kun je last hebben van zwangerschapskwaaltjes als misselijkheid, vermoeidheid of veel moeten plassen. Je ziet in deze periode vaak nog niet je buik groeien. Daarvoor is het nog te vroeg. Je kindje is tot 13 weken zwangerschap vaak ook nog niet groter dan 6,5 centimeter.

Wat kan je allemaal verwachten tijdens je zwangerschap?

De groei begint pas in het volgende trimester. Dan wordt langzaamaan je buik steeds meer zichtbaar. Dit trimester loopt van 14 weken zwanger tot 27 weken zwanger zijn en omvatten maanden 4 tot en met 6. Meestal neemt de misselijkheid dan af en kun je meer van je zwangerschap genieten.

Ook in de zwangerschapskalender op zwangerinfo.com staat het derde trimester genoemd. Deze loopt van 28 weken zwanger tot 40 weken zwanger en hierin ga je je steeds meer voorbereiden op de bevalling. Lichamelijk wordt het nu weer wat zwaarder en kun je rugpijn ervaren. Laatste lootjes kunnen het zwaarst wegen. Neem snel een kijkje op de website.

Dit bericht is geplaatst in Gezondheid en Voeding. Bookmark de permalink.