Minder gedoe met uitbesteden

Een zelfstandig ondernemer in de schilder branche of in de bouwsector heeft te maken met heel veel ingewikkelde regelgeving. Het is voor deze mensen meestal erg vervelend om de administratie te doen, omdat ze niet van alle regelgeving op de hoogte zijn. Het kost dan doorgaans ook meer tijd om de administratie te doen dan strikt gezien nodig is, omdat ze niet in één keer doorhebben hoe de regelgeving werkt.

Deze regelgeving werkt drukkend op deze bedrijven en heeft voor deze bedrijven geen enkele functie. Toch moeten ook deze ondernemers zich aan de regelgeving houden, waardoor ze zich minder op hun kernactiviteiten kunnen richten. Als gevolg raakt de bedrijfsvoering uit balans. Het is voor kleine bedrijven dan ook veel gezonder als ze zich met hun kernactiviteiten bezig kunnen houden.

De meeste tijd van de regelgeving zit niet in het praktijk brengen ervan, maar zit in het bijhouden van de regelgeving. Ondernemers die zelf hun administratie doen en de dingen die daarmee samengaan, moeten hun kennis op hoogte houden door het lezen van vakbladen en andere gerelateerde bladen. Door veel over de branche te lezen en met andere mensen te praten is het mogelijk om genoeg kennis op te doen en zo van de regelgeving op de hoogte te blijven. In een sector of branche waar niet veel regelgeving is, is het niet zo moeilijk of tijdrovend om van alle nieuwtjes op de hoogte te blijven. Maar in een moeilijke branche is dat veel moeilijker.

Een andere (voor sommige ondernemers een betere) optie is door alle niet-kernactiviteiten uit te besteden. Zo kan je de administratie aan een administratiekantoor uit besteden en kan je door consultant HRM en door een manager self service pakket ervoor zorgen dat alle personeelszaken worden geregeld. Een ondernemer hoeft zich dan veel minder met veranderingen in de branche bezig te houden omdat de bedrijven waar alles aan is uit besteed dit voor hem doen.

Dit bericht is geplaatst in Carriere en Werk, Financien. Bookmark de permalink.