Mijn fantastische stage op Curacao

Van september tot en met februari heb ik stage gelopen bij een bedrijf op de Antillen, om precies te zijn op Curacao. Natuurlijk heb ik ondertussen ook uitstapjes gemaakt naar de andere eilanden (Bonaire en Aruba) want als je eenmaal zo lang op de Antillen bent moet je ook wel alles gezien hebben. Ik heb stage gelopen bij een mediabedrijf en ik vond het fantastisch. De sfeer was uniek, de mentaliteit was geweldig en het weer was natuurlijk helemaal fenomenaal. Wie kan er nou na zijn werk een duik in het zwembad nemen? Of in de helderblauwe zee, zwemmend tussen het koraalrif?

Waar op letten?

Het is dus een grote aanrader om je stage daar te gaan doen wanneer je daar de mogelijkheid toe hebt. Er zijn een paar dingen waar je op moet letten als je naar Curacao gaat.

  • Ten eerste zijn de woningen niet zo goed beveiligd als in Nederland, dus let op als je dure spullen meeneemt. Regel een kluis of laat ze gewoon thuis in Nederland.
  • Het openbaar vervoer is lang niet zo goed geregeld als in Nederland. Als je in Nederland woont denk je: goed geregeld?! Maar geloof mij, in Curacao is het helemaal bizar. Je hoeft in ieder geval niet van een aangegeven tijdstip uit te gaan. Soms komt hij te vroeg, soms veel te laat en soms gewoon niet. Om dus tijdig op je plaats van bestemming te komen is een auto huren handig. Zoek op Google bijvoorbeeld naar ‘stagiaires autoverhuur Curacao’ of ‘stage auto Curacao’ en je vind passende aanbieders.
  • Neem zwemkleding mee. Geloof het of niet, er komen hier studenten zonder zwemkleding. Niet handig, al zeg ik het zelf.
  • Neem een cursus duiken, de mogelijkheden zijn allemaal dichtbij en je kunt veel en regelmatig oefenen. Daarnaast is de kust hier echt prachtig. En natuurlijk het onderwaterlandschap 😉
  • Geniet! Je studie is belangrijk maar vergeet niet te genieten van al het moois dat Curacao te bieden heeft.
Dit bericht is geplaatst in Opleiding en Educatie. Bookmark de permalink.