Meer behoefte aan bliksembeveiliging inspectie

Door het onstuimigere weerbeeld van de laatste jaren is er meer behoefte aan een bliksembeveiliging inspectie. Met behulp van een dergelijke inspectie komt de veiligheid van het systeem niet in het geding. Een aantal jaar geleden was het nog zo dat weinig bedrijven niet goed beschermd waren tegen een blikseminslag. Dit is in het hedendaagse beeld beter geregeld. Nu is het zo dat deze bliksembeveiliging ook regelmatig onder een inspectie geworpen moet worden. Het is van belang dat dergelijke inspecties worden uitgevoerd door inspecteurs die gecertificeerd en speciaal opgeleid zijn.

Wat doet bliksembeveiliging en de inspectie?

Nu is de vraag wat bliksembeveiliging precies doet en waar de inspectie voor nodig is? Allereerst is het duidelijk dat bliksembeveiliging de elektrische ontlading opvangt bij een blikseminslag. Via geleiders langs muren gaat het naar de aarding in de bodem. Op deze manier blijven woningen/panden en de bewoners veilig van een blikseminslag. De bliksembeveiliging inspectie is van belang om het op de juiste manier te laten werken en ervoor te zorgen dat de beveiliging optimaal blijft.

Meetapparatuur voor de inspectie

Bij een bliksembeveiliging inspectie wordt er gebruik gemaakt van meetapparatuur. Het is van belang dat dit jaarlijks wordt gekalibreerd. Dit is bij Mulhuyzen Bliksembeveiliging B.V. het geval. Dit bedrijf werkt ook met gecertificeerde inspecteurs. Laat het niet aan toeval over, maar handel actief om de bliksembeveiliging op uw pand optimaal te houden.

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken, Overig met de tags , , , , . Bookmark de permalink.