Levens verlengen met bloedsuikermeter

Mensen die ouder worden hebben een verhoogd risico op verschillende ziektes en kwalen. Vanaf de leeftijd van vijftig nemen het aantal ouderdomsklachten toe. Oude mensen hebben dan ook vaker hulpmiddelen nodig dan jonge mensen om zo een betere levensstandaard te hebben. Sommige oudere mensen hebben daarvoor een ander voedingspatroon. Weer andere hebben medicijnen om ziektes tegen te gaan of hulpmiddelen om ziektes aan te zien komen.

Zo komt het dat sommige oudere mensen een bloedsuikermeter hebben. Een bloedsuikermeter is erg handig voor mensen met diabetes. Als je diabetes hebt is het van cruciaal belang dat je bloedsuiker op een veilig niveau blijft. Als je jouw bloedsuiker op een veilig niveau wilt krijgen of op een veilig niveau wilt houden is het nodig om je bloedsuiker te meten.

Als je je bloedsuiker wilt meten heb je een bloedsuikermeter nodig. Vroeger hadden alleen dokters bloedsuikermeters. Een diabetes patiënt moest dan regelmatig naar de dokter om zijn bloedsuiker te meten. Dit is erg onpraktisch voor de diabetespatiënt. Het was daarom nodig om deze drempel weg te nemen, want een diabetes patiënt mocht nooit weggaan omdat zijn bloedsuiker dan niet gemeten kon worden. Voor deze gelegenheid zijn er bloedsuikermeters gemaakt die voor een veel grotere markt betaalbaar zijn. Voor slechts enkele tientjes kun je tegenwoordig een bloedsuikermeter kopen. Hierdoor krijgen diabetes patiënten een beter levensperspectief.

Mensen met diabetes kunnen nu overal naartoe gaan, mits ze een bloedsuikermeter bij zich hebben en alle dingen die nodig zijn om je bloedsuiker op pijl te houden. Dus alleen insuline en wat suiker is genoeg voor een diabetes patiënt om op vakantie te kunnen gaan. Het is alleen wel nodig dat een diabetes patiënt in de buurt van medische zorg is, want diabetes blijft een risicovolle ziekte, omdat er altijd een kans bestaat dat het fout gaat.

Dit bericht is geplaatst in Gezondheid en Voeding, Relatie en Familie. Bookmark de permalink.