Hoe kunt u uw computer goed onderhouden?

Hoe kan je uw computer zelf goed onderhouden houden? Je hoeft geen professionele computer hersteller te zijn om uw computer in een goede gezondheid te houden. Elke computergebruiker kan de volgende tips in acht nemen die ik hieronder beschrijf en kunnen zo hun computerproblemen drastisch verminderen.

Computer onderhouden

  • Gebruik een goed antivirusprogramma.

Dit is het belangrijkste onderdeel in preventief onderhoud. Zorg ervoor dat het antivirusprogramma altijd up-to-date is en dat het zijn eigen updates altijd download van zodra ze ter beschikking zijn. Stel uw antivirusprogramma ook zo in dat het regelmatig automatisch een volledige systeemscan uitvoert.

  • Windows updates

Stel uw computer zo in dat het altijd automatisch de meest recente systeemupdates download en installeert. Meestal zijn dit belangrijke beveiligingsupdates.

  • Anti spyware programma’s

Download en installeer anti spywareprogramma’s en voer daarmee ook regelmatig een computerscan uit.

  • Installeer een firewall

Hoewel de meeste antivirusprogramma’s zelf een ingebouwde firewall hebben is het toch niet onbelangrijk dit voor de zekerheid na te kijken. Een firewall is een barrière tussen uw computer en de buitenwereld. Het zorgt voor een bescherming tussen uw computer van hackers en spyware programma’s.

  • Download en installeer geen programma’s en software van het internet waarvan u niet zeker bent dat het veilig is.
  • Verwijder onnodige programma’s die op uw computer geïnstalleerd zijn
  • Wees voorzichtig als u muziek download van het internet. Blijf altijd bij één website waarvan u zeker bent dat ze veilig is.

Wanneer u rekening houdt met bovenstaande tips, dan komt u al een heel eind in het onderhouden van uw computer. U zult hierbij ook merken dat uw computer niet zo traag draait als voorheen. Indien u toch ongewenste kaders en programma’s blijft ondervinden, dan kan u nog altijd contact opnemen met een ervaren computer hersteller. Soms zijn er  zeer hardnekkige programma’s die specifieke software nodig hebben om verwijderd te kunnen worden.

Dit bericht is geplaatst in Computers en Internet met de tags , . Bookmark de permalink.