Het verven van steigerhout

Steigerhout is een opkomende trend in Nederland. Dit hout is populair voor het maken van tafels, planken en andere dingen om het een industriële uitstraling te geven. Uiteraard is het ook mogelijk om dit steigerhout te verven of te beitsen. Wanneer je een steigerhouten bank hebt voor in de tuin bijvoorbeeld, kan dit verstandig zijn om het meubel te beschermen tegen weersinvloeden.

De beits voor steigerhout van Moosefärg geeft een matte kleur, hierdoor hoef je het hout niet meer door te schuren. Wanneer je van plan bent om steigerhout te gaan verven, is het extra belangrijk om rekening te houden met vochtregulatie. De praktische, duurzame en makkelijke beits van Moosefärg is vochtregulerend en zorgt ervoor dat de verf niet gaat bladderen.

Wanneer je je steigerhout wilt verven kun je gaan voor verf op lijnolie- of alkyd basis. Deze verf is te verdunnen met water en trekt goed in de ondergrond. Deze verf is ook toe te passen op hout wat al eens geschilderd is, mits dit eerst gereinigd is. Dit maakt de verf van Moosefärg gemakkelijk om mee te werken en daarbij ook nog eens erg onderhoudsvriendelijk. Tussen de lagen door is het niet nodig om te schuren: het is voldoende om het hout goed af te spuiten voordat je het oververft. In het klimaat zoals wij dat hier in Nederland kennen gaat de steigerhout beits van Moosefärg zo’n vijftien jaar mee.

Wanneer je je steigerhout een beachlook wilt geven kun je ervoor kiezen om het steigerhout te behandelen met white wash. Naast deze white wash kun je ook kiezen voor een grey- of black wash. Tot slot kun je het hout waterafstotend maken. Dit kan handig zijn wanneer het in de tuin staat. Om dit te doen kun je gebruik maken van de tweestaps kleurloze Pansar. Dit product laat geen laag achter op het hout, maar maakt het wel waterafstotend. Het zorgt ervoor dat water in druppels van het steigerhout afgaat en er niet indringt.

Dit bericht is geplaatst in Overig. Bookmark de permalink.