Het vak autodemontage en Renault

Veel mensen denken dat het slopen van Renault auto’s een makkelijk baantje is maar je hebt hier erg veel kennis over de auto’s van nodig. Als Renault auto sloop medewerker moet je bijna net zoveel kennis van de auto’s hebben als een automonteur. De auto wordt namelijk voor een heel groot deel opnieuw gebruikt als de schade dat natuurlijk toe laat. Bij een gemiddeld ongeluk kan er namelijk vaak wel 90% van de auto gerecycled worden. De medewerkers van de sloperij zien de werkzaamheden dus eerder als Renault auto demontage dan de echt werkelijke sloop van auto’s. Alle onderdelen worden immers op een vakkundige manier uit de sloopauto verwijderd en als het kan opnieuw te koop aangeboden.
Als je zelf de kennis bezit om een auto op de juiste manier uit elkaar te demonteren dan is het aan te raden om dit met jouw kapotte auto te doen. Op die manier kun je nog het meeste geld aan jouw auto verdienen. Dit doe je door de onderdelen die nog gebruikt kunnen worden te koop aan te bieden. Je moet hier natuurlijk ook wel de tijd voor hebben want anders kun je jouw auto ook te koop aanbieden bij een Renault sloperij.

Bij het vak Renault autodemontage wordt er ook aandacht besteed aan het verwijderen van de vloeistoffen uit de auto. Zo wordt de brandstof waarop de auto rijdt uit de auto gezogen en ook andere vloeistoffen zoals de ruitenwisservloeistof worden op die manier uit de auto gehaald. Als je dit zelf wilt gaan doen heb je dus wel de nodige materialen nodig om je aan de regels te houden.

Dit bericht is geplaatst in Overig. Bookmark de permalink.