Heeft jouw website betere teksten nodig?

Kijk eens kritisch naar je website. Zijn de teksten die erop staan nog up to date? En belangrijker nog: Zijn ze SEO vriendelijk? SEO staat voor Search Engine Optimization en betekent dat de teksten op je seo webteksten zoekwoorden bevatten die populair zijn onder zoekmachine gebruikers. Vrijwel iedereen gebruikt zoekmachines en dan vooral Google om een website te vinden. Als iemand zoekt op termen die op jouw bedrijf van toepassing zijn dan is het natuurlijk wel de bedoeling dat hij jouw website vindt. Als je website niet de juiste zoektermen bevat dan is het zaak om daar snel wat aan te doen of te laten doen.

Teksten voor een websites schrijven is een vak apart

Als je nadenkt over de nieuwe teksten op je website dan krijg je het misschien een beetje benauwd. Want als je geen bevlogen schrijver bent dan zie je het misschien helemaal niet zitten om die teksten zelf te gaan opstellen. Gelukkig kun je daarvoor hulp inroepen. Een tekstschrijver voor je website vinden is gelukkig niet zo moeilijk. Professionele schrijvers doen dagelijks niets anders dan teksten voor websites produceren aan de hand van vooraf gegeven informatie en een duidelijke briefing. Als je een ervaren tekstbureau in de arm neemt dan kun je meestal al enkele dagen later je teksten in je mailbox verwachten.

Teksten moeten prettig leesbaar zijn

De teksten op je tekstschrijver website moeten een gulden middenweg zijn tussen goed voorde zoekmachines en prettig leesbaar voor je bezoekers. Bezoekers van je site zullen zich enorm storen aan kromme zinnen waar bepaalde zoekwoordcombinaties in staan die ervoor zorgen dat de zin totaal niet meer logisch is. Anderzijds wil je dat Google de zoektermen gemakkelijk kan vinden. Gelukkig wordt Google steeds slimmer.

Je kunt zoektermen die uit twee of drie woorden bestaan gelukkig op een natuurlijke manier in je teksten laten verwerken. Google vindt ze dan evengoed als iemand ze intoetst in de zoekmachine. Zorg er ook voor dat je zoekwoorden niet te vaak in je teksten staan. Doe je dat wel dan word je door Google als spammer aangemerkt en komt je website in het ergste geval helemaal niet meer in de zoekresultaten voorbij.

Dit bericht is geplaatst in Carriere en Werk, Computers en Internet. Bookmark de permalink.