Groene smoothies hoeven niet altijd groen te zijn

Veel Nederlanders zijn in de ban van de groene smoothies en dit is niet zo gek, want het is hartstikke gezonde en ook makkelijk te maken. Mensen maken er wel een grote fout bij, want ze mixen namelijk vaak dezelfde groente en fruit wat ze niet snappen is dat dit juist niet gezond is. Groene smoothie hoeft namelijk niet altijd groen te zijn en variatie is heel belangrijk.

Variatie met groene smoothies

Het is heel belangrijk om variatie te hebben in voeding, want je eet toch ook niet elke dag dezelfde maaltijd? Je moet dan ook niet elke dag dezelfde groene smoothies maken. Gebruik elke dag weer andere groente en fruit. Wees niet bang om te experimenteren, want er zijn genoeg soorten groente en fruit. Je kunt ook online inspiratie opdoen. Er zijn op het internet namelijk genoeg groene smoothies recepten te vinden.

Eiwitrijke voedingsmiddelen

Het is ook belangrijk om eiwitrijke voedingsmiddelen toe te voegen aan je groene smoothie. Je lichaam heeft het namelijk hard nodig bij het verwerken van het grote dosis groente en fruit dat het binnen krijgt. Uit de groente en fruit haalt het namelijk vooral trage koolhydraten.

Je lichaam heeft ook nog onverzadigde vetten nodig bij het verbanden van vet. Het is dan ook slim om ook voedingsmiddelen met onverzadigde vet eraan toe te voegen. Je kunt de volgende dingen toevoegen aan je groene smoothie, zodat je alles binnen krijgt wat je nodig hebt. Eieren, goji bessen, pinda’s, amandelen, cashewnoten of kwark. Voeg er ook altijd 2 glazen water bij zodat het makkelijker op te drinken is.

Dit bericht is geplaatst in Gezondheid en Voeding. Bookmark de permalink.