Gezonde voeding, belangrijk voor kinderen!

Iedereen weet dat gezonde en variërende voeding belangrijk is voor de groei en ontwikkeling van kinderen. Het Voedingcentrum heeft eens een onderzoek uitgevoerd onder kinderen waaruit blijkt dat de kinderen zelf heel goed weten wat gezond is en wat niet. Toch blijft ongezonde voeding onweerstaanbaar voor kinderen. Logisch, maar er is weldegelijk een goede oplossing voor.

Teveel suiker is ongezond

Sommige mensen beweren dat suiker gelijk staat aan gif. Nu vinden wij dit een rigoureuze vergelijking, maar er zit weldegelijk een kern van waarheid in. Suiker is vaak de oorzaak van overgewicht. Het lichaam en daarmee het gewicht is erbij gebaat om zuinig om te gaan met suikers. Dit komt omdat suikers geen voedingsstoffen bevatten en eigenlijk alleen maar calorieën. Natuurlijk krijg je dagelijks suikers binnen, maar wie goed oplet kan de suikers beperken.

Geen suikers toch lekker

Het probleem met suikers is dat het verslavend kan werken. De suikers maken producten onweerstaanbaar lekker en daardoor kopen mensen het graag. Slimpie heeft enkele producten op de markt gebracht die wel de zoete smaak van suikers bevatten, maar de daadwerkelijke suikers niet in de producten heeft verwerkt. Zo zijn er bijvoorbeeld waterijsjes, limonade en snoep van het suikervrije merk Slimpie.

Zuinig zijn op jouw lichaam

Je hebt maar één lichaam en daar dien je zuinig mee om te gaan. Een beetje suiker per dag is helemaal geen probleem, maar probeer de producten die je eigenlijk niet nodig hebt eens te laten staan. Denk bijvoorbeeld aan cola en snoep. Producten die met gedoseerd gebruik prima genuttigd kunnen worden, maar doe het met mate!

Dit bericht is geplaatst in Gezondheid en Voeding. Bookmark de permalink.