Gewoonten in Egypte

Egypte is ondanks dat het een gelovig land is algemeen wel aan Westerse waarden en normen gewend. Dit komt omdat Egypte een land is waar jaarlijks veel toeristen heen gaan. Vooral in de badplaatsen  zie je dit. Ondanks dat is het nog steeds een land met totaal andere culturen dan wij gewend zijn. Je moet dus niet raar opkijken als je iets ziet wat in Nederland als vreemd wordt beschouwd. In dit artikel zal ik een aantal gewoonten benoemen uit het land. Dit kan handig zijn om te weten als je naar het land op vakantie gaat.

Voor mannen uit Egypte is het koffiehuis een populaire plek. Een deel van de dag brengen zij hun tijd door in een koffiehuis. Daar drinken ze koffie, praten met hun vrienden en roken Waterpijpen.

Het roken van een waterpijp zie je heel vaak in het land. Langs de weg op terrasjes bijvoorbeeld. Het is hetzelfde als dat in Nederland mensen een drankje doen op het terras. In Egypte wordt er vrijwel geen alcohol gedronken omdat het volgens de islam verboden is. Het gebeurt nog wel eens discreet maar verder zie je alleen toeristen wel eens een alcoholisch drankje nuttigen in een hotel. Overigens wordt er wel bier gemaakt in Egypte terwijl bijna de hele bevolking het niet mag drinken. Dit biermerk heet Stella en wordt meestal geëxporteerd. Vrouwen zie je ook wel eens een koffiehuis bezoeken, maar minder vaak dan mannen. Mannen delen dan vaak een waterpijp en hebben ieder een eigen Shisha slang. Als je wordt uitgenodigd om wat te drinken bij een lokale familie is het gebruikelijk een cadeautje mee te nemen. Dit kan van alles zijn, zoals snoepjes of wat te drinken.

Vanwege de culturele verschillen is het als vrouw wellicht handig om wat kleding mee te nemen wat daar geaccepteerd is. In toeristische plekken zijn men wel gewend vrouwen in bikini te zien lopen maar in andere delen van het land niet. Ook in niet-toeristische cafés is het niet gebruikelijk als vrouw zo maar binnen te lopen. Soms mogen alleen mannen naar binnen of zijn er aparte ruimtes voor vrouwen.

Dit bericht is geplaatst in Reizen en Vakantie. Bookmark de permalink.