Geld lenen met een persoonlijke lening

Wilt u geld lenen? Dan is het verstandig om de verschillende mogelijkheden naast elkaar te zetten. Er zijn namelijk een drietal mogelijkheden, namelijk een persoonlijke lening afsluiten, een krediet aanvragen of een minilening afsluiten.

 

Persoonlijke lening

Veel mensen kiezen voor een persoonlijke lening als ze een wat groter bedrag nodig hebben dan 1000 euro. Een persoonlijke lening wordt altijd afgesloten bij een bank en het is dan ook zaak dat u geen notering heeft bij het BKR.

Krediet

Een andere mogelijkheid is het krediet dat u kunt krijgen op uw rekening. Vaak bedraagt dit krediet tussen de 500 en 1500 euro. De meeste mensen kennen een krediet als het bedrag dat u mag rood staan, toch is een krediet gewoon een mogelijkheid om geld te lenen. Over het bedrag dat u rood staat betaalt u namelijk ook nog extra rente.

 

Minilening

Als u een minilening af wilt sluiten, dan heeft de bank hier niets mee te maken. De laatste tijd zijn er steeds meer bedrijven die een minilening aanbieden. Bij een minilening is er vaak sprake van een klein bedrag dat wordt geleend voor een korte periode. Omdat er geen BKR-toetsing plaats vindt en het geld dus snel op de rekening staat bedraagt de rente ook meer.

Voordat u besluit een lening af te sluiten is het altijd verstandig om eerst wat meer informatie over de verschillende mogelijkheden te verzamelen. Alle soorten leningen hebben zo hun voor- en nadelen. Het is aan te raden deze op een rijtje te zetten en op die manier vast te stellen wat voor u de beste mogelijkheid is. Wij raden in ieder geval aan om niet te lenen als dit niet nodig is.

Dit bericht is geplaatst in Financien. Bookmark de permalink.