Execution Only Hypotheek; Wat is het?

Wie een huis wilt kopen, heeft meestal een hypotheek nodig. De gemiddelde hypotheek is een complex financieel product.
Het verdient aanbeveling om u te laten adviseren over hypotheken indien u voornemens bent een hypotheek te sluiten.

Nu het provisieverbod van kracht is, moeten hypotheekadviseurs rechtstreeks betaalt worden voor hun dienstverlening. Vroeger zag je deze kosten niet, aangezien deze zat verwerkt in de provisie van de hypotheek en/of bijbehorende verzekering.

Sinds 2014 is het mogelijk om juist niet te kiezen voor advies.
Indien u besluit een financieel product aan te schaffen zonder advies, dan spreken we van execution only. De hypotheekadviseur geeft namelijk geen advies, maar bemiddelt alleen voor de aanvraag van het product. Het hele adviestraject wordt hierdoor overgeslagen. Dat scheelt tijd, en geld.
Niet iedereen heeft namelijk advies nodig: u heeft bijvoorbeeld een kleine 2e hypotheek nodig of u heeft zelf voldoende kennis van financiële producten. Ook kan het zijn dat u al betaald heeft voor advies bij een andere aanbieder, maar daar geen product heeft afgesloten.
Speciaal voor die doelgroep is er nu de execution only hypotheek

Execution Only Hypotheek; Hoe gaat het in zijn werk?

Een hypotheek afsluiten kost veel geld. Gemiddeld bent u zo’n 2500 euro kwijt voor hypotheekadvies. Als u daar op kunt besparen is dat lekker meegenomen toch? Met de execution only hypotheek kan dat! Geen advies van een tussenpersoon, u doet t helemaal zelf, omdat u precies weet waar u over praat.

De meeste geldverstrekkers bieden deze hypotheek aan, op een aantal uitzonderingen na. Deze specifieke geldverstrekkers vinden dat iedereen moet worden voorzien van advies, ongeacht de vorm of soort hypotheek.

Als u goed inzicht in uw financiële situatie en risicobereidheid, dan kan de execution only hypotheek voor u interessant zijn. Heeft u niet zo’n financieel inzicht dan is het ook mogelijk om telefonisch advies in te winnen tegen zeer gereduceerd tarief. Daarna kunt u altijd alsnog voor een execution only hypotheek kiezen.

Indien u een offerte heeft van een andere aanbieder, dan kunt u die gebruiken om uw hypotheek aan te vragen. Heeft u nog geen offerte, dan kunt u het formulier op de website gebruiken voor de aanvraag.

Alvorens u kunt starten met het aanvragen van een hypotheek, dient u eerst de execution only toets met goed gevolg af te leggen. Deze toetst test uw kennis van financiële producten omtrent de hypotheek.

Als uw score onvoldoende is, kunt u beter voor hypotheekadvies kiezen. Als uw score voldoende is, kunt u direct online uw hypotheek aanvragen.

Na het versturen van uw aanvraag wordt er altijd telefonisch contact opgenomen om uw aanvraag door te spreken.
Indien de aanvraag akkoord bevonden is door de geldverstrekker, ontvangt u de offerte.

Waarom is een execution only hypotheek interessant?

De execution only hypotheek is interessant voor mensen die graag zelf hun financiën regelen en voldoende kennis van financiële producten en hun risicobereidheid hebben.
Voor die specifieke doelgroep is het mogelijk om tot wel 2000 euro op hun hypotheek te besparen. Geen advies, sneller aanvragen en lagere kosten met de execution only hypotheek.

Dit bericht is geplaatst in Financien, Huis, Tuin en Keuken. Bookmark de permalink.