Exceptioneel transport voor iedereen beschikbaar

Wanneer extreem grote goederen vervoerd moeten worden, is het raadzaam om een deskundig bedrijf op het gebied van exceptioneel transport in te schakelen. Onder exceptioneel transport wordt het transport verstaan dat afwijkt van de wettelijke standaarden. Hiermee bedoelt men een lading die te groot, te zwaar, te breed en/of te hoog is om op een normale manier te vervoeren.

Deskundigheid en veiligheid noodzakelijk bij exceptioneel transport
Het vervoeren van uitzonderlijk grote en/of zware goederen vergt een deskundig plan van aanpak en ervaren chauffeurs die precies weten wat er wel en niet mogelijk is met het voertuig en de lading.  Aan de hand van de soort lading wordt bepaald wat voor soort materiaal het best geschikt is om alle goederen veilig van a naar b te kunnen vervoeren. Aan dit materiaal worden extreem hoge eisen gesteld en vaak wordt er gekozen voor semi-diepladers, bakwagens, plywood- platform of schuifzeilen trailers. Bij deze keuze  wordt er altijd gekeken wat de meest veilige en efficiënte manier van exceptioneel transport is. Zo kan er correct worden geanticipeerd wanneer er zich onverwachte situaties voordoen.

Beperking van verkeersoverlast door plannen van de route
Het vervoeren van grote en zware ladingen kan in sommige gevallen onderweg zorgen voor verkeersoverlast. Een deskundige op het gebied van uitzonderlijk vervoer zal een bepaalde route opstellen waarlangs het transport moeiteloos plaats kan vinden. Hierbij worden bijvoorbeeld lage tunnels en andere wegbeperkingen vermeden. Door hier vooraf rekening mee te houden, zal het vervoer van kostbare goederen minder vertraging opleveren en kan er onderweg minder fout gaan.

Dit bericht is geplaatst in Carriere en Werk, Overig met de tags , , . Bookmark de permalink.