Energie en zonnepanelen

Door te kiezen voor duurzame energie en dus zonnepanelen draag je een steentje bij aan een beter milieu. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je eigen portemonnee. Je vermijd met het plaatsen van zonnepanelen ook de alsmaar stijgende energieprijzen van energiemaatschappijen in Nederland. Door hier niet aan mee te doen kun je op jaarbasis vele honderden euro’s besparen.

Heb ik een vergunning nodig voor het plaatsen van zonnepanelen?

Je hebt doorgaans geen vergunning nodig om zonnepanelen te kopen en te laten installeren. Tenminste, dit geldt voor de meeste huizen en bedrijfspanden. Wanneer je in een monumentaal pand woont kan het mogelijk zijn dat je een vergunning nodig hebt. Hetzelfde geld voor gebouwen die het stadsgezicht of het dorpsgezicht bepalen. Het kan daarom de moeite waard zijn om dit na te vragen bij de gemeente.

Kwaliteit van de zonnepanelen

Als je zonnepanelen kopen gaat kijk je mogelijk vooral naar de prijs, maar de prijs is niet het belangrijkste. Waar het om gaat is de kwaliteit en de uiteindelijke terugverdientijd. Kies voor het juiste systeem en kies voor een systeem dat perfect op je dak past. Verdiep je daarom goed in de materie.

Laat eventueel ook een specialist meekijken, want diegene kan je precies vertellen welk systeem je wel of niet nodig hebt en zo zul je achteraf geen spijt hebben over een foutieve keuze. Dit kan namelijk veel geld schelen en wanneer je zonnepanelen koopt kun je maar het best verstandige beslissingen nemen. Vooral ook omdat zonnepanelen natuurlijk allesbehalve goedkoop zijn.

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken. Bookmark de permalink.