Een vernieuwd kantoor

Verandering is vooruitgang, toch? Althans, dat is wel de bedoeling. Zo kan de verandering van de kantoorruime waarin u iedere week misschien wel net zo veel uren doorbrengt als in de woonkamer een serieuze vooruitgang zijn. Als je ziet wat er allemaal verandert in deze wereld is het goed als uw werk meegaat met deze verandering. Grote toeters als computers? Je ziet ze bijna niet meer, maar een kleine 20 jaar geleden was het nog ontzettend stoer om zo’n toeter op het bureau te hebben staan. Een verandering in de kantoorruimte kan ook heel rendabel zijn. Op een plek waar je het fijn hebt, ben je bereid harder, maar ook beter te werken. Wanneer je niet afgeleid raakt, maar wel voldoende creativiteit tot je neemt, zal je arbeidsopbrengst een stuk hoger zijn dan dat je wel snel afgeleid bent of juist moet zitten in een ruimte waar er geen enkele creativiteit tot je komt. Je moet contact kunnen maken met collega’s, maar het moet niet je werk in de weg zitten.

 

Dit alles kan bereikt worden met een nieuwe inrichting van het interieur van het kantoorpand. Je kunt daarbij aan van alles denken. Je zou kunnen spelen met kleuren, met de opstelling van de bureaus of zelfs het concept van iedereen zijn vaste tafeltje helemaal loslaten. Sla daarin niet te ver door. Op het kantoor van de belastingdienst heeft niemand zijn eigen plek en is het letterlijk flexibel werken. Dit klinkt heel modern, en een zekere kant gaan we ook wel op met zijn allen, maar de medewerkers van de belastingdienst klaagden. Het blijft altijd goed om iets van structuur te houden. Behalve dan als je op het meest creatieve bureau van Nederland werkt. Daar waar het container kantoorbegrip ‘out of the box denken’ écht tot leven komt. Dan helpt het misschien als het een positieve zooi is.

 

Ga voor verandering, ga voor specialisten die je hierbij kunnen helpen, zoals www.werestudio.com. Zij geven bovendien vooraf een 3d impressie zodat je weet waar je aan toe bent.

Dit bericht is geplaatst in Carriere en Werk, Huis, Tuin en Keuken. Bookmark de permalink.