Een gids voor het kopen van een computer behuizing.

Heeft u het idee over te gaan tot een computer kopen? Daarbij is het belangrijk ook even kort stil te staan bij de behuizing dat u wenst te gebruiken. In dit artikel beschrijf ik kort enkele punten waarop u best dient te letten bij het kopen van een computer behuizing. Voor computer gebruikers die een kant-en-klare computer wensen te kopen van een al dan niet bekend merk is dit niet zo belangrijk. Wanneer u daarentegen een op maat gemaakte computer kopen wil, is dit wel belangrijker.

Behuizing

Kleur en type

Vandaag zijn er enorm veel computer behuizingen in alle formaten en kleuren te verkrijgen. Wanneer je op zoek bent naar een specifieke behuizing, kijk dan voornamelijk naar de grootte en het kleur van de behuizing. De meeste behuizingen komen evenwel in zwart. Maar wanneer u dieper zoekt zult u zien dat vrijwel alle kleuren verkrijgbaar zijn.

Waar zult u uw computer plaatsen?

Vooraleer over te gaan tot de aankoop van de geschikte behuizing dien je best even na te denken over waar u hem zal plaatsen.

  • Op de bureau of op de grond?
  • Indien in een bureau, is er voldoende plaats ervoor? Dit is voornamelijk belangrijk voor de garantie van een goede luchtstroom.
  • Wanneer u uw computer in uw slaapkamer plaatst en ‘s nachts wenst te laten draaien, zal hij stil genoeg zijn?

Zijn er mogelijkheden tot upgraden?

  • Bevat de behuizing voldoende expansiesloten voor het toevoegen van extra harde schijven?
  • Bevat de behuizing voldoende sloten voor additionele kaarten, zoals extra videokaarten?
  • Bevat de behuizing voldoende USB-poorten?
  • Is de behuizing gemakkelijk om te openen en er eventueel in te werken?

Welke grootte en type van moederbord wordt er ondersteund?

Wanneer u van plan bent uw eigen computer samen te stellen is het belangrijk dat u weet of de gewenste behuizing ook compatibel is met de vorm en grootte van het moederbord. Standaard moederbord vormfactoren zijn momenteel ATX en MicroATX.

De voeding

Wanneer u uw eigen computer samenstelt, zorg je er best voor dat uw behuizing ofwel met een voor geïnstalleerde voeding komt, ofwel dat de voeding die u wenst te gebruiken ook wel degelijk past.

Dit bericht is geplaatst in Computers en Internet met de tags , . Bookmark de permalink.