Douglas hout: duurzaam en goed bestand tegen externe weeromstandigheden

De laatste tijd wordt steeds vaker Douglas hout gebruikt voor constructies die in de buitenlucht komen te staan. Dat is niet zo vreemd, want dit soort hout is zeer goed bestand tegen extreme weersomstandigheden. Juist in tuinen is deze houtsoort dan ook een groot succes en blijft de kwaliteit van het hout jarenlang mooi.

Veel toepassingsmogelijkheden van Douglas hout
Douglas hout wordt vaak gebruikt voor sta-contructies, waarbij de kracht en stabiliteit van dit materiaal goed tot zijn recht komt. Door de duurzaamheid is deze houtsoort voor veel verschillende toepassingen te gebruiken: bijvoorbeeld als plank, terras deel, balkhout of gevelhout. Een houtspecialist kan u precies vertellen welke type het meest geschikt is voor een bepaalde toepassing. Bij veel houtspecialisten zijn deze houtproducten zelfs online te bestellen.

Afkomstig van Douglasspar uit Frankrijk
Qua kleur en sterkte vertoont het Douglas hout veel overeenkomsten met de Lariks, maar Douglas hout is afkomstig van de Douglasspar uit Frankrijk. Het hout is goed te herkennen aan de roodbruine, vlamachtige kleur. Om de levensduur van deze houtsoort te verlengen, kan er gekozen worden om het te laten impregneren. Zo blijft de originelere kleur behouden, wat anders door invloeden van buitenaf door de jaren heen in een grijze kleur had geresulteerd. Maar ook onbehandeld gaat Douglas hout vaak wel tot 15 jaar mee.

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken, Overig met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.