Deze accessoires zijn erg populair

De riem is een ondergewaardeerd accessoires. Er wordt meestal niet goed gekeken of de riem wel past bij de kleuren van de outfit. Dit is raar, omdat de riem toch de afwerking van een outfit is. Een goede stevige leren riem straalt uit dat je geeft om details en afwerking. Deze karaktertrek is vooral in het zakenleven erg belangrijk. Een riem dragen kan volledig naar eigen smaak en inzicht. Zo kun je een opvallende kleur goed dragen in een wat meer ingetogen outfit. Je kunt bijvoorbeeld prima een stijlvolle combinatie maken tussen een donkerblauw pak en een bruine riem. Maar een onopvallende combinatie van zwart op zwart is vaak ook mooi. Een mooie en stijlvolle combinatie is vaak die tussen de schoenen en de riem.

Voor veel zakenmannen is de portemonnee een onmisbaar accessoire. Naast dat je er geld in kunt bewaren kun je er nog veel meer in kwijt. Je kunt er als zakenman bijvoorbeeld ook visitekaartjes in bewaren. Wanneer je vaak klanten ontvangt heb je altijd wel een kaartje bij je om weg te geven. Er worden veel kleuren en materialen gebruikt om portemonnees van te maken. De meest gebruikte kleuren zijn zwart en bruin in alle tinten. Voor een zakenman is een lederen portemonee meestal het best geschikt. Er zijn ook plastieken portemonnees, maar die zijn over het algemeen een stuk minder van kwaliteit. Een ander materiaal wat vaak gebruikt wordt in de wat duurdere portemonnees in suède. Deze stof is ook een soort leer, maar dan zachter. Wanneer je een portemonnee te onhandig vindt, kun je ook kiezen om een creditcardhouder of geldclip te kopen.

Manchetknopen komen weer helemaal terug in de mode wereld. Vroeger werd dit accessoire erg vaak gedragen en daarom wordt het tegenwoordig snel gezien als iets klassieks. Maar dat is aan het veranderen, je ziet steeds meer de jongere generatie met manchetknopen. De oorzaak hiervan is het feit dat manchetknopen tegenwoordig in allerlei soorten en maten te krijgen zijn. Naast de klassieke goud- en zilverkleurige knopen heb je tegenwoordig ook grappige design en bijvoorbeeld logo’s van automerken. Denk bijvoorbeeld aan voetballen, lampjes of legoblokjes en dat in allerlei verschillende kleuren. Zo worden manchetknopen steeds meer accessoires voor dagelijks gebruik. Voor de klassieke look zijn de strakke gouden en zilveren knopen nog steeds te koop. Deze zijn er ook in allerlei vormen en maten en hoeven niet meer zo strak te zijn als dat ze vroeger waren.

Dit bericht is geplaatst in Mode en Kleding. Bookmark de permalink.