De voordelen van een sapvastenkuur

Met een sapvastenkuur verlies je naast gewicht ook veel ballast. Je lichamelijk reinig je als het ware helemaal. Een sapvastenkuur maakt veel los bij jezelf waardoor lichamelijk klachten kunnen verdwijnen.

Het heeft dus enorm veel voordelen maar wat zijn deze voordelen?

–          Het eerste grote voordeel is dat de sappen van vruchten en groenten vol zitten met mineralen en vitaminen. De koolhydraten die de vruchten en groenten bevatten zijn lichtverteerbaar waardoor het afbreken van vet veel geleidelijker gebeurt dan andere vast manieren.

–          Daarnaast heb je veel minder last van winderigheid en luchtopkomingen. Ontzettend fijn want het is enorm vervelend als je hier veel last van hebt. Veel winderigheid neemt natuurlijk ook de plezier van het vasten af.

–          Zelf geperste groenten of vruchten is erg goed omdat het zo nog de juiste waarde bevatten dat de sappen nodig hebben om hun werk goed te kunnen doen.

Tijdens een sapvastenkuur is het wel belangrijk dat je uitkijkt met citroenvruchten wanneer je een gevoelige lever hebt. Goede groentesappen zijn die van wortelen, andijvie, veldsla, kropsla, aardappels, zuurkool, witte kool, brandnetel, spinazie, tomaten, bieten en knolselderij.

Ben je van plan om een sapvastenkuur te gaan doen en wil je je lichaam weleens grondig reinigen zodat je er daarna weer goed tegenaan kunt? Een sapvastenkuur doet ontzettend veel voor je lichaam. Wil je meer informatie? Bekijk dan onze website.

 

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Gezondheid en Voeding, Huis, Tuin en Keuken. Bookmark de permalink.