De duurzame oplossing van outplacement

Voor sommige mensen is het moeilijker om aan een nieuwe baan te komen dan voor andere mensen. Mensen die al langere tijd bij hetzelfde bedrijf hebben gewerkt, hebben tijdens hun leven nauwelijks hoeven te solliciteren. Ook waren deze sollicitaties al langere tijd geleden. Het kan voor deze mensen best moeilijk zijn als ze op straat komen te staan. Deze mensen zitten niet alleen zonder baan, maar hebben ook vaste lasten en gaan een vervelende tijd tegemoet waarin ze moeten solliciteren. Want voor mensen boven de vijftig is het lastiger om een baan te vinden.

Deze mensen vinden het daarom ook erg vervelend om te worden ontslagen. Want om dit moeilijke traject zit niemand te springen, deze mensen moeten het wiel weer helemaal opnieuw uitvinden en daar hebben ze geen zin in. Bovendien hebben ze helemaal geen tijd om te solliciteren omdat er thuis genoeg andere dingen te doen zijn.

Voor deze mensen is het een betere oplossing om outplacement te doen. Met outplacement maak je meer kans op een nieuwe baan. Outplacement is een traject waarin je samen met een adviseur leert hoe je jezelf het beste kan profileren op de arbeidsmarkt. In het eerste deel van het traject leer je hoe je jezelf het beste kan verkopen. In het tweede deel van het traject schrijf je samen met de adviseur de sollicitatiebrief en krijg je aanvullend tips over het sollicitatiegesprek.

Als resultaat hebben mensen die gebruik maken van de diensten van een outplacementbureau gemiddeld sneller een nieuwe baan. Ook wordt deze baan gemiddeld beter betaald. Verder is deze baan gemiddeld ook van hoger niveau dan vergelijkbare sollicitaties. Alleen de kosten van outplacement zijn een nadeel. Want outplacement kost ongeveer negentienhonderd euro. Outplacement kan dus heel goed van de ontslagvergoeding worden betaald. Outplacement is dus een duurzame oplossing bij het vinden van een nieuwe baan.

Dit bericht is geplaatst in Carriere en Werk, Financien. Bookmark de permalink.