Cham. laws. ‘Columnaris’

De Chamaecyparis lawsoniana ‘Columnaris’ wordt veel gebruikt als haagplant, maar wordt ook vaak solitair geplant. De conifeer heeft een mooie blauwe kleur. De blauwe kleur zorgt voor een mooie klassieke uitstraling.

Chamaecyparis lawsoniana ‘Columnaris’ onderhoud

Deze conifeer kan het beste groeien op een voedzame en waterdoorlatende bodem. Waar de boom minder van houdt is schrale grond. De Chamaecyparis lawsoniana ‘Columnaris’ houdt van een goede luchtvochtigheid, omdat de plant van nature ook langs de kusten groeit. De boom kan prima groeien op zandgrond of leemgrond. De Chamaecyparis lawsoniana ‘Columnaris’ houdt niet van kalk en kan in principe niet op klei gepland worden. De boom kan het beste in juli tot en met augustus geknipt worden als u een dichte en compacte kegelvorm wilt bewaren. Als u de Chamaecyparis lawsoniana ‘Columnaris’ wilt gebruiken om een coniferenhaag te maken, moet u ervoor zorgen dat de haag niet te breed wordt. Wanneer er bij de Chamaecyparis lawsoniana ‘Columnaris’ geknipt of gesnoeid wordt, zal dit niet meer uitlopen. Hier moet dus wel goed op gelet worden.

Chamaecyparis lawsoniana ‘Columnaris’ kopen

De ‘Columnaris’ is in verschillende maten te koop. De conifeer wordt verkocht van 80 centimeter tot en met 225 centimeter. Voor meer informatie of het kopen van de Chamaecyparis lawsoniana ‘Columnaris’ kunt u naar de website www.coniferenbestellen.nl.

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken. Bookmark de permalink.