CFD berekeningen zorgen indirect voor een hogere brandveiligheid

Zowel bestaande gebouwen of nieuw te bouwen constructies hebben baat bij het uitvoeren van CFD berekeningen. Een goede ventilatie en brandveiligheid gaan hand in hand. De luchtstroom is digitaal te berekenen door verschillende computers in te zetten. Naast de luchtstroom is ook de akoestiek te berekenen of het effect van dynamiek op vloeistof. Bij het uitbreken van een brand is de luchtstroom belangrijk om dat dit de weg is die de brand zal volgen. Als dit berekend wordt en aangepast kan er een veilige omweg gevonden worden zodat mensen een langere vluchttijd wordt geboden. De overlevingskansen worden door de aanpassing dan vergroot.

Parkeergarage onderwerpen aan CFD berekeningen
In een parkeergarage kan een gevaarlijke situatie ontstaan als de ventilatie niet zorgt voor de juiste luchtstroom. CFD berekeningen tonen wat de huidige situatie is en wat ervoor nodig is om deze te verbeteren. Het is vaak mogelijk met de beperkte ruimte voor ventilatie toch veranderingen door te voeren zonder daar een groot budget voor aan te spreken.

Nieuwe innovaties
Organisaties als CVIS gebruiken niet alleen CFD berekeningen om de veiligheid te bepalen maar beseffen ook dat er innovaties mogelijk zijn aan de huidige systemen. Zij houden de laatste onderzoeken op het  gebied van CFD berekeningen dan ook goed in de gaten.

Dit bericht is geplaatst in Carriere en Werk, Overig met de tags , , , . Bookmark de permalink.