Beukenhaag bemesten

Je zult regelmatig een beukenhaag moeten bemesten. Op deze manier zorg je er voor dat het worteloppervlak van de beukenhaag wordt vergroot en op deze wijze zal de beukenhaag zich een stuk prettiger voelen. Veel tips over de bemesting van uw tuin vindt u ook op Milieu Centraal.

Tevens is de voeding van een beukenhaag ook belangrijk. Regelmatig water geven tijdens droge periodes is belangrijk, maar wanneer een beukenhaag te nat staat kan dit averechts werken. Wanneer dit namelijk het geval is, kan het zijn dat het blad bruin wordt en afsterft. Dit zelfs in korte tijd.

Beukenhaag bodemschimmel Vivimus

Hoe ontstaan de bruine bladeren bij een beukenhaag die te nat staat? Dit is te verklaren omdat er bodemschimmel ontstaat. Dit is nadelig voor de beuk, omdat door de bodemschimmel de wortel te nat staat. Je kunt antagonistische schimmels aanschaffen bij een tuincentrum om dergelijke bodemschimmel te voorkomen.

Je kunt ook andere schimmels aanschaffen om de beukenhaag te versterken. Van nature heeft een beukhaag al een noodzakelijke schimmel in de wortel. Dit is de mycorrhiza en deze schimmel helpt als je de beukenhaag gaat bemesten  om in de grond te overleven. Ook vivimus als bodemverbeteraar wordt doorgaans aangeraden. Je kunt dit mengen met de grond bij het planten van de beuk. Vivimus verbetert de grondstructuur aanzienlijk. Ook zal het bijdragen bij het draineren van zware gronden. Vivimus is verrijkt met meststof en is vooral bedoeld om het bodemleven een boost te geven.

De meeste bodemverbeteraars zijn bij een tuincentrum te verkrijgen. Vraag een medewerker van een tuincentrum welke bodemverbeteraar je moet aanschaffen om tot het gewenste resultaat te komen.

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken. Bookmark de permalink.