Bestemmingen Zambia, Botswana en Zimbabwe zorgen voor onvergetelijke vakantie

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat het ervaren van een belevenis gelukkiger maakt dan materiële zaken, veel mensen kiezen dan ook voor een reis naar onbekende landen als Zambia, Botswana of Zimbabwe als vakantie. Naast Afrika zijn ook de andere werelddelen zoals Azië en Zuid-Amerika populair onder boekers. De bestemmingen lenen zich uitstekend om blijvende herinneringen te creëren. Steeds meer pasgetrouwden kiezen Zambia, Botswana of Zimbabwe als bestemming voor hun honeymoon. De meest opgegeven reden is de diversiteit van de omgeving en de mogelijkheden om zowel actief en luxe te combineren. Het is daarbij belangrijk dat de reis zoveel mogelijk duurzaam genoten kan worden zonder het milieu teveel te beschadigen. Reizigers zijn zich hier steeds meer bewust van en slapen dan ook het liefst in duurzame accommodaties.

Bijzondere Zimbabwe vakantie biedt uiteenlopende activiteiten
Steeds meer mensen kiezen voor een Zimbabwe voor vakantie om hun huwelijk te vieren of om het mooie Afrika te beleven als zomervakantie. Onderweg vindt men vele lodges met een indrukwekkend uitzicht over de Afrikaanse natuur en de nachtelijke sterrenhemel. Doordat er weinig verlichting is zijn de sterren goed zichtbaar en in grotere getale te zien dan in het westen. Zimbabwe huist een van de grootste watervallen ter wereld. Veel mensen combineren een vakantie naar Zimbabwe met een reis naar Zambia om de Victoria Falls van verschillende kanten te bezichtigen. De nationale parken bieden een kijkje in het wild en tonen de ongerepte natuur. Het milde klimaat maakt het een zeer aangename vakantiebestemming met een van de grootste olifantenpopulaties binnen Afrika. Bij een vakantie naar Zambia worden veel mensen verrast door de vele mogelijkheden tijdens hun vakantie. Safari’s kunnen natuurlijk per 4X4 door de ongerepte natuur ondernomen worden maar velen kiezen voor een wandelsafari om het echte Afrika-gevoel te krijgen.

Het unieke landschap van Afrika verkennen met een Botswana vakantie
Tijdens een vakantie naar de voor velen onbekende bestemming Botswana krijgen vele een beeld van Afrika te zien die tot de verbeelding spreekt. Het dorre en stoffige landschap toont Afrika op haar mooist en bekendst. Het oostelijk deel van het land ontvangt meer regen waardoor de bevolking zich vooral in deze regio’s heeft gevestigd. De San bevolking wordt in Nederland herkent onder de benaming Bosjesmannen en zijn een van de oudste volkeren ter wereld. Een bezoek aan hun cultuur mag dan ook niet ontbreken tijdens een vakantie naar Botswana.

Dit bericht is geplaatst in Reizen en Vakantie, Overig met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.