Besparen op personeelskosten als horecaondernemer

In tijden van economische crisis is het verstandig om zoveel mogelijk te besparen op personeelskosten en personeel zo flexibel mogelijk in te zetten. U zou het misschien niet verwachten, maar payroll kan u hiermee helpen. Payroll zorgt er namelijk voor dat u personeel uitbetaald kan worden via de uitzend cao, hierdoor hoeft u minder snel een vast contract te geven en kunt u op ieder gewenst moment afscheid nemen van uw personeel. Wanneer zij niet in staat zijn om te werken door ziekte, hoeft u hen ook niet door te betalen tijdens deze periode. Dat doet het door u gekozen payrollbedrijf namelijk allemaal voor u. Dit omdat het payroll horeca bedrijf in deze situatie de juridische werkgever van uw personeel is. Voor middelgrote en kleine bedrijven is het in verhouding erg duur om de personeelsadministratie uit te voeren, wanneer u deze aan een payrollbedrijf toevertrouwd, scheelt het u daarom ook nog eens in de kosten. Hiervoor geldt; hoe kleiner uw bedrijf (hoe minder werknemers u in dienst heeft), hoe groter het kostenvoordeel. Op deze manier bent u dus minder geld kwijt aan uw personeel, en daarnaast heeft u ook nog eens meer tijd over, waar u waarschijnlijk wel raad mee weet.

Dit bericht is geplaatst in Carriere en Werk, Financien. Bookmark de permalink.