Bepaal je eigen salaris.

Tegenwoordig zijn er vele goeroes op de werkvloeren. Deze werkgevers komen telkens met nieuwe manieren om de productiviteit van zijn/haar werknemers te verhogen. In dit artikel vind je een aantal nieuwe opties op de werkvloer. Dit is van toepassing bij een aantal werkgevers.

 

Het eerste voorbeeld is dat sommige werknemers zelf hun eigen werktijden kunnen bepalen. Hierdoor komt de werknemer alleen op momenten wanneer zij zelf zich het productiefst voelen. Waardoor de totale productiviteit omhoog zou moeten gaan. Uiteindelijk wordt de werknemer simpelweg beoordeeld op zijn prestaties. Als de werknemer goed presteert zal de gewoon zijn eigen tijden mogen blijven bepalen. Het is voor de werkgever wel handig om erg scherp te zijn op de urenadministratie. Hierdoor kan je meteen zien of de werknemer Ć¼berhaupt wel komt opdagen.

 

Een ander voorbeeld is dat de werknemers altijd, of delen van de week, thuis kunnen werken. De filosofie hierachter is dat de werknemer zich het beste zou voelen in zijn eigen omgeving. Waardoor uiteindelijk de prestaties van de werknemer omhoog zouden moeten gaan.

 

Het meest aparte voorbeeld is toch wel dat sommige werknemers hun eigen salaris kunnen bepalen. De werknemers kunnen zelf laten zien wat voor prestaties ze hebben geleverd, en kunnen hierbij zelf een passend salaris verzinnen. Dit salaris kan natuurlijk niet te buitensporig zijn, maar is wel zelf volledig te bepalen. De reden voor het zelf laten bepalen van de salarissen is zodat de werknemers zelf hun prestaties kunnen beoordelen. Hierdoor heb je een vorm van zelfreflectie maar ook een vorm van jezelf belonen op de werkvloer. Dit zou enorm bevorderend zijn voor de prestaties van de werknemers. Ook zou het de sfeer op de werkvloer ten goede komen.

 

Wanneer de werknemer zelf de salarisstrook bepaalt, kunnen er ook irritaties ontstaan vanuit andere werknemers. Om dit tegen te gaan zal je als werkgever alle werknemers hetzelfde moeten behandelen. Je kan dus niet een werknemer zijn eigen salaris laten bepalen, terwijl anderen dit niet mogen. Wanneer iedereen gelijk is in de organisatie, afhankelijk van functie natuurlijk, kan het systeem werken.

Dit bericht is geplaatst in Overig. Bookmark de permalink.