Belgie & vermogensbeheer

België kent veel vermogensbeheerders en Private Banken, maar welke vermogensbeheerder sluit uiteindelijk het beste aan bij uw wensen; eisen en doelstellingen? doe via ons de gratis VermogensScan en ontdek welke vermogensbeheerder het beste bij u past!

Alle medewerkers van Oranje Vermogensmanagement BV zijn ervaren in het adviseren en begeleiden van Belgische beleggers in hun zoektocht naar de meest geschikte Vermogensbeheerder. Dankzij onze Vermogensbeheer Vergelijking krijgt u snel inzicht en kunt u zelf beslissen hoe u uw vermogen én uw gezin beschermt. Nu en in de toekomst. Wij kennen de Belgische Vermogensbeheer-Markt als geen ander en weten precies wat er speelt!

De Amerikaanse trendwatcher Jeremy Rifkin schrijft in zijn recent verschenen boek ‘The Zero Margin Economy’ dat door gebruikmaking van internet en nieuwe technologieën als 3-D printing de marginale kosten per eenheid producten drastisch afnemen. In combinatie met de toenemende transparantie ontstaat er prijsdruk en zullen dominante marktposities van grote ondernemingen verdwijnen. Eenpitters die op hun zolderkamer zitten en een goed innovatief idee bedenken, kunnen dat via 3D-printing en internet moeiteloos wereldwijd verspreiden en zelfs in gebruik nemen. ‘Aan het kapitalisme zoals we dat kennen, zal een einde komen’, zegt Rifkin.

Een veelgehoord punt van kritiek op de stijgende beurskoersen is het gegeven dat de voornaamste kopers op de beurs de bedrijven zelf zijn. Zo is de afgelopen jaren een groot aantal beursgenoteerde ondernemingen zeer actief geweest met het inkopen van eigen aandelen. Dat kon en kan mede door het uitgeven van obligaties tegen de zeer lage rente. Op deze wijze konden bedrijven het aantal aandelen in eigen bezit aanzienlijk opkrikken

Dit bericht is geplaatst in Financien met de tags , , . Bookmark de permalink.