Autosloperijen een miljoenen business

Hoewel autosloperijen ook te maken hebben gehad met de crisis gaat er nog altijd veel geld om in de autosloop branche. In het verleden dachten veel mensen dat er vooral veel zwart geld werd verdiend. Dat beeld klopte voor een klein deel ook wel, maar tegenwoordig zijn autosloperijen hypermoderne bedrijven. De meeste louche bedrijven die in een ver verleden actief waren zijn inmiddels al lang verdwenen. Tegenwoordig zijn het vooral succesvolle zakenmensen die een succesvolle autosloperij runnen.

 

Het starten van een autosloperij

Niet iedereen kan een autosloperij starten. Je zult eerst een vergunning moeten krijgen om een autosloperij te starten. Er zal bijvoorbeeld naar je achtergrond gekeken worden bij het beoordelen of je een autosloperij in Den Haag kunt starten. Daarnaast zal je ook een goede locatie moeten hebben om een autosloperij te starten. Misschien moet de gemeente het bestemmingsplan aanpassen. Voor het starten van een autosloperij zul je eveneens een grote investering moeten doen. Een autosloperij opzetten is niet zo snel gedaan.

 

Controle op een autosloperij

De autosloperijen in Nederland worden streng gecontroleerd door de overheid. Dit wordt vooral gedaan omdat de stoffen die in de auto zitten slecht kunnen zijn voor het milieu. Ook als een auto niet op de juiste manier gedemonteerd wordt, kan dit schadelijk zijn voor het milieu. Daarnaast waren er in het verleden vooral louche figuren actief bij autosloperijen. Hierdoor werd een autosloperij goed in de gaten gehouden. De inspecteurs gaan steekproefsgewijs langs bij autosloperijen. Een autosloperij kan een hoge boete krijgen als ze zich niet aan de regels houden en mogelijk dreigt zelfs sluiting van de sloperij.

Dit bericht is geplaatst in Overig. Bookmark de permalink.