Autoschade? Wat te doen?

U hebt autoschade? Wat moet u doen? Wij willen dat in dat artikel graag uitleggen.

Autoschade Barneveld? Hier moet u op letten!

Verzekeraars bepalen wie schuldig is aan autoschade en voor welk deel. Zorg er daarom voor dat u niets ondertekent waaruit kan blijken dat u schuldig bent aan de schade. Onderstaande punten zijn belangrijk om op te letten bij autoschade.

  • Bij autoschade is het belangrijk om de getuigen op te zoeken en hun gegevens te noteren, zo kunt u later bij onenigheid over de schade de getuigen vragen.
  • Neem verzekeringsgegevens van de tegenpartij over van de groene kaart. Bij auto’s uit sommige landen staan deze verzekeringsgegevens op een document onder de voorruit.
  • Schade in het buitenland? Let op! In sommige landen is het moeilijk om alleen via het kenteken de verzekeraar te achterhalen.
  • Geef aan waar de schade zich bevindt en welke autoschade door de tegenpartij is veroorzaakt. Dit voorkomt latere ontkenning.
  • Maak foto’s van de schade aan zowel uw auto als bij de auto van uw tegenpartij.
  • Vul vraag 12 in, geef onderaan aan hoeveel kruisjes u hebt gezet, de tegenpartij wil nog wel eens een kruisje extra zetten.
  • Geef bij vraag 14 eventuele details  van de autoschade aan die in vraag 12 niet duidelijk waren.
  • Vermeldt de tegenpartij iets waar u het niet mee eens bent, geef dit dan duidelijk aan. Dit voorkomt latere onduidelijkheid.

Maak een situatieschets waarbij u duidelijk aangeeft hoe de autoschade is gekomen en waar de voertuigen zich op de weg bevonden.

Zet alleen een handtekening als u het eens bent met de inhoud formulier. Als u het er niet mee eens bent moet u dit in punt 14 er duidelijk bij zetten! Zorg dat de tegenpartij het formulier ook ondertekend.

Voorzorgsmaatregelen bij autoschade Barneveld:

Zorg altijd voor een schadeformulier in uw auto. Geen autoschade formulier? Vraag hem aan bij uw verzekeraar!

Schakel de politie Barneveld in bij een ongeval. Zij onderzoeken de toedracht van de autoschade, dit geeft extra duidelijkheid voor de verzekeraar.

Is de autoschade in Barneveld veroorzaakt door een ander voertuig maar is dit voertuig doorgereden? Dan is het in sommige gevallen mogelijk de schade vergoed te krijgen van het waarborgfonds motorverkeer. Hier zitten echter wel bepaalde voorwaarden aan. Ga voor deze voorwaarden naar de website van het waarborgfonds motorverkeer.

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken. Bookmark de permalink.