Auto total loss door ongeluk

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Een ongeluk met je sloopauto kan nare gevolgen hebben. In eerste instantie is het natuurlijk belangrijk dat er geen gewonden zijn gevallen. Daarna kun je beginnen met het opnemen van de schade van jouw auto en die van de betrokkenen. Wanneer je goed verzekerd bent en jij de schuldige bent van het ongeval, hoef jij je geen zorgen te maken. Jouw verzekeringsmaatschappij zal jouw schade en die van de betrokkenen dekken. Wanneer je een normale verzekering hebt zal alleen de schade van de betrokkenen vergoedt worden.

Er zal een schade rapport opgemaakt worden door de autogarage waar je je auto naar toe brengt. Je zult zelf de kosten van de schade van je auto moeten betalen wanneer je niet all risk verzekerd bent. Als de desbetreffende monteur jouw auto total loss verklaard ben je ver van huis. Dit betekent dat de dagwaarde van je auto lager ligt dan de reparatiekosten. Het heeft niet veel zin om je auto dan nog te laten repareren. De meeste mensen zullen er voor kiezen om de auto naar een autosloperij Den Haag te brengen.

Een autosloperij
Wanneer je een autosloperij benaderd kunnen ze een afspraak maken om bij je langs te komen om je auto te bekijken. Het is ook mogelijk dat je de auto zelf naar een autosloperij brengt. In beide gevallen zal een medewerker jouw auto taxeren. Je zult een vergoeding krijgen die meestal niet hoger zal liggen dan de 300 euro. Voor auto’s met een vrij recent bouwjaar willen ze wel eens wat meer geld betalen.

Dit bericht is geplaatst in Overig. Bookmark de permalink.