Wanneer moet een auto nu eigenlijk naar de sloperij?
- Wanneer een auto dermate grote schade heeft opgelopen dat de herstelkosten hoger zijn dan de dagwaarde van de auto en dus “total loss” is te noemen.
- Wanneer een auto brandschade of waterschade heeft opgelopen en hierdoor niet langer bruikbaar is (een echt autowrak).
- Wanneer de auto niet meer door de APK keuring komt, zonder hiervoor grote kosten te maken, welke nabij, of hoger liggen dan de dagwaarde van de auto.
- Oudere occasion verkopen aan de sloperij. Weinig mensen zullen maar wat graag aan een sloperij hun oudere auto verkopen als deze het nog gewoon doet. Maar wist u dat u bij menig autosloperij ook een prima prijs ontvangt voor een oudere, nog goed functionerende occasion? Vaak worden deze auto’s nl. helemaal niet gesloopt, maar voor de export naar landen buiten de EU geboden
Wat te doen in dergelijke gevallen?
U zoekt een goede autosloperij bij u in de omgeving, dit kan gewoon via het internet. Let er dan wel op dat de autosloperij is aangesloten bij de RDW. Dit is belangrijk voor de verkoop, omdat alleen dan er een vrijwaringsbewijs kan worden afgegeven voor uw auto. Daarbij komt dat de autosloperij ook uw auto dient af te melden bij de RDW, zodat u niet langer meer de eigenaar bent van de auto.
Landelijke autosloperijen
Er zijn ook autosloperijen met een landelijke dekking voor het ophalen van een sloopauto. U kunt hiervan verwachten dat zij volkomen gratis uw sloopauto of schade auto zullen ophalen vanaf uw huis, of waar uw auto zich dan ook bevindt. Ook autowrakken kunnen worden opgehaald door een autosloperij. Vaak gebeurt dit ook gratis. Want ook voor autowrakken geldt; deze leveren altijd nog een restwaarde aan oud ijzer op. Niet uitgesloten kan worden dat autosloperijen toch een vergoeding vragen voor het ophalen van dergelijke auto. Natuurlijk kunt u ook altijd zelf uw oude auto naar een sloperij brengen, dan weet u zeker dat u geen transportkosten betaalt.