Advies door Wijsman

Het boerenbedrijf is voor de meeste boeren het belangrijkste wat er is, want het boerenbedrijf is voor veel boeren een groot deel van zijn leven. Dat geld voor de waarde en omvang van zijn bedrijf, maar geldt ook voor de tijd van de boer. Want een groot deel van de tijd steken de meeste boeren in hun bedrijf. Toch licht er op de meeste boerderijen een hele stapel werk te wachten met dingen die nog moeten gebeuren. Daarom moet een boer keuzes maken in de dingen die hij moet doen.

Een boer is het liefste met zijn dieren bezig en liever wat minder met zijn papierwerk en laat dat dan ook liever liggen. Maar papierwerk is verplicht en neemt ook best veel tijd in beslag. Aangezien veel boeren liever met hun bedrijf bezig zijn en wat minder met papierwerk komt het nogal eens voor dat de administratie en ander papierwerk blijft liggen.

Het gebeurd dan ook weleens dat de administratie en andere vormen van papierwerk zoals het aanvragen van een vergunning wat minder goed gedaan wordt dan zou moeten omdat een boer er niet zoveel tijd mee bezig is.

Om te voorkomen dat de chaos onoverzichtelijk wordt is het daarom beter om te zorgen dat al het papierwerk wordt gedaan. Het scheelt veel moeite als je deze dingen uitbesteed aan partijen die daar meer vanaf weten. Het is dan verstandig om alleen de dingen uit te besteden waar je zelf niet zoveel vanaf weet of de dingen die jou meer tijd kosten dan iemand anders.

Dit uitbesteden kan bijvoorbeeld bij wijsman. Wijsman heeft veel kennis van de meest recente ontwikkelingen in de agrarische sector over bijvoorbeeld de packmat, een buizenkoeler of de koeborstel en is daarom een geschikte partij om advies aan boeren te geven en eventueel een deel van de vergunningaanvraag te doen.

Dit bericht is geplaatst in Carriere en Werk, Financien. Bookmark de permalink.