360 Graden fotografie

360 graden fotografie

Meer dan driekwart van de mensen winkelt tegenwoordig online. Er zijn dan ook talloze webshops, met daarop ontelbare foto’s van de producten die verkocht worden. Het feit dat deze winkels online zijn, voegt een extra dimensie toe aan de productfotografie. Het betekent dat 360 graden fotografie een optie wordt. Hiermee kan het product van alle mogelijke kanten weergegeven worden. De websitebezoeker kan het product zo zelf roteren en zo een goed beeld krijgen van hoe het eruit ziet. Doordat 360 graden fotografie producten haast tastbaar maakt voor bezoekers, draagt het veel bij aan de professionaliteit van de webshop.

Onderscheiden met 360 graden fotografie

360 graden fotografie is dé manier voor een webshop om zich te onderscheiden tegenover de concurrent. Het is meer dan productfotografie alleen: het is een nieuwe manier om producten aan de bezoeker te presenteren, waardoor bezoekers gedetailleerde informatie over het product kunnen krijgen. Zo heeft de webwinkelbezoeker zelf de touwtjes in handen – hij of zij bepaalt welke kant van het product zichtbaar is.

De juiste belichting voor 360graden fotografie

Het maken van foto’s bij 360 graden fotografie kan ingewikkeld zijn. Zo is het belangrijk dat de belichting aan alle kanten van het object gelijk is, het is immers niet de bedoeling dat de ‘achterkant’ wegvalt in de schaduw. Daarom wordt bij deze vorm van fotografie eigenlijk altijd een draaiplateau en een FotoCube gebruikt. Een FotoCube zorgt ervoor dat het licht van alle kanten mooi verspreid en evenwichtig op het product valt.

360 graden fotografie software

Naast goede belichting, is het vooral ook belangrijk om de juiste software te hebben. Bij statische productfotografie van één kant is het voor de fotograaf nog wel haalbaar om de foto zelf goed uit te snijden. Bij 360 graden fotografie is dit echter al een stuk lastiger, omdat elke foto precies dezelfde uitsnede moet krijgen. Aangezien de gemiddelde 360 graden foto al snel uit 36 of meer foto’s bestaat, zou dit voor de fotograaf een tijdrovend klusje zijn om zelf te doen. Met speciaal voor deze vorm van fotografie ontwikkelde software worden de foto’s automatisch uitgesneden, waardoor het maken van een 360 graden foto maar weinig tijd hoeft te kosten. De juiste apparatuur maakt 360 graden fotografie dus een snelle optie om bijzondere en vooral professionele productfoto’s te maken voor iedere webshop.

Dit bericht is geplaatst in Computers en Internet, Overig. Bookmark de permalink.