20 GB van uw dierbare harde schijf terugwinnen na de Win 10 november update?

Ondertussen zullen de meesten onder ons wel gebruik maken van de nieuwste Windows 10 versie. Zoals je weet update Windows automatisch en hoef je u dus geen zorgen meer te maken of uw systeem al dan niet up-to-date is, let wel: Enkel maar wanneer je over internet beschikt. Hoewel we ons nog in de beginfase van Windows 10 begeven zijn er toch al reeds verschillende updates gebeurd.

Schijf

De update van november 2015 installeert Windows als een volledig nieuwe installatie. De updates brengen heel veel oplossingen voor verschillende problemen mee, maar een nadeel van de november 2015 update is dat ze 20 GB van uw dierbare opslag van uw harde schijf nodeloos inneemt. Vooraleer naar een computer hersteller te gaan om een grotere of extra harde schijf te laten installeren kunt u volgende stappen ondernemen om 20 GB opslagruimte terug te nemen.

Om de nodeloze installatiebestanden te verwijderen en zo ongeveer 20 GB opslagruimte terug te nemen dien je een korte schijfopruiming uit te voeren.

Klik hiervoor op start en typ onmiddellijk “schijfopruiming”. In de zoekresultaten komt schijfopruiming naar boven, waarop u dient te klikken.

Kies vervolgens de schijf die u wenst op te schonen, meestal is dit de C: schijf.

Klik hier op systeembestanden opschonen en laat de computer scannen naar systeembestanden.

Wanneer de scan uitgevoerd is vink je volgende onderdelen aan: “Vorige Windows installaties” en “tijdelijke Windows installatie bestanden”.

Als laatste stap dien je gewoon op “ok” te klikken waarna de computer de rest doet.

Als je deze stappen correct hebt uitgevoerd, heeft u in een mum van tijd 20 GB extra opslagruimte, en hoef je u bijgevolg niet onmiddellijk naar een ervaren computer hersteller te richten met de vraag waarom uw harde schijf plots bijna vol is.

Dit bericht is geplaatst in Computers en Internet met de tags , . Bookmark de permalink.